Florentin Petre si Colina Motors - Primul succes cu Renault Clio Super 1600

Florentin Petre si Colina Motors - Primul succes cu Renault Clio Super 1600
Chiar daca Florentin Petre este mult mai cunoscut ca fotbalist profesionist, noua sa pasiune pentru masinile de curse i-a adus weekendul trecut si primul loc I intr-o competitie auto oficiala la volanul unui Renault Clio Super 1600.
Distribuie pe Facebook
Pista Haskova, etapa a doua din campionatul national de circuit al Bulgariei, a avut la start peste 40 de participanti. Aflat la volanul masinii sale de curse, un Renault Clio Super 1600, Florentin Petre a reusit sa se impuna fara probleme la finalul celor 12 tururi de pista, ocupand primul loc la clasa A6, la o diferenta de 30 de secunde fata de urmatorul clasat – campionul en-titre al Bulgariei la aceasta clasa. Circuitul de la Haskova masoara 3,12 km, iar cel mai bun timp inregistrat de Florentin pe un tur de circuit a fost de 1’ 44” 20.

Mai mult, Florentin a reusit o performanta remarcabila situandu-se pe pozitia a doua in clasamentul general al competitiei, imediat dupa Rumen Dunev- campionul  Bulgariei din 2009 in cursele de circuit.

Extrem de cunoscut si iubit in Bulgaria datorita evolutiilor sale ca fotbalist profesionist la clubul CSKA Sofia, Florentin Petre s-a declarat foarte multumit de prestatia sa pe pista de la Haskova:

“Am venit aici sa castig si sunt foarte multumit ca am reusit sa-mi ating obiectivul. Ma simt excelent la volan. Este prima cursa oficiala la care particip cu Renault Clio S1600 si am castigat! In plus, ma bucur ca am putut sa demonstrez fanilor mei de aici, din Bulgaria, ca pot sa fac performanta si ca pilot de raliu. Le multumesc ca au fost alaturi de mine si la acest gen de competitii si ii astept sa ma incurajeze si la celelalte etape la care voi participa. Urmatoarea cursa va fi cea de la Dracova, tot in Bulgaria, in perioada 5-6 iunie. Dupa aceasta, sper ca urmatoarea competitie sa fie in Romania, la o etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta.”
    
Pilot de curse doar din 2009, Florentin Petre a concurat pana acum la 4 competitii auto, dintre care una oficiala, la volanul unui Mitsubishi Lancer Evo 9 de grupa H. Masina sa preferata este insa Renault Clio Super 1600, pe care a achizitionat-o in 2009 de la Rumen Dunev si care este masina campioana in Bulgaria timp de 3 ani consecutiv. Are un motor de 1,6 litri si 247 CP, si este pregatita pentru competitii de echipa tehnica de la Colina Motors.

“Renault Clio S1600 este o masina care pur si simplu ma incanta. Nu am ajuns inca sa o cunosc foarte bine, insa pana acum a fost fantastica si sunt sigur ca ma va ajuta sa castig multe curse de acum inainte. Ii voi avea alaturi in continuare si pe cei de la Colina Motors cu care am incheiat o colaborare inca din 2009. Alaturi de echipa de la Colina Motors am invatat foarte multe despre cum se piloteaza o masina de curse. Tot ei ma insotesc la competitii, asigurand transportul masinii si asistenta tehnica. Multumesc intregii echipe, in special lui George Serban – coordonatorul echipei de motorsport, pentru ca au reusit sa-mi pregateasca masina pentru concurs intr-un timp extrem de scurt.” a mai declarat Florentin.

COLINA MOTORS este una dintre cele mai importante companii de motorsport din Romania, fiind de altfel singura companie din Romania cu un sistem certificat ISO 9001 pentru activitatea de motorsport. Experienta Colina Motors include atat prepararea si intretinerea masinilor de curse, cat si managementul echipelor de raliu si organizarea de competitii. La acestea se adauga comercializarea unei game complete de piese, accesorii si echipamente specifice domeniului competitional.

Campionatul National de Circuit – Bulgaria - 2010
Etapa 2/ Pista Haskovo

15-16 mai 2010
Start & sosire: Haskova, Bulgaria
Suprafata: asfalt
Lungimea totala: 12 tururi de pista, 37,44 km

Distribuie pe Facebook
mai multe