Gata de lupta: BMW prezinta noul M4 DTM. UPDATE FOTO!

Gata de lupta: BMW prezinta noul M4 DTM. UPDATE FOTO!
  • Oficialii BMW au publicat recent primele detalii cu privire la noul M4 DTM
  • Modelul ascunde sub capota un V8 de 480 CP si cantareste 1.110 kg
  • Startul noului sezon se va da la inceputul lunii mai, la Hockenheim
Distribuie pe Facebook

Chiar daca au mai ramas cateva luni bune pana la debutul editiei din acest an a Campionatului German de Turisme, bavarezii de la BMW s-au grabit sa publice primele fotografii si informatii oficiale cu privire la noul lor rival pentru Audi RS5, respectiv Mercedes C-Coupe. Si bine au facut!

Urmand a lua startul, in mod oficial, la inceputul lunii mai, atunci cand se va desfasura cursa de la Hockenheim, sezonul 2014 al Campionatului German de Tursime va avea un nou pretendent la titlu, bavarezii de la BMW renuntand la serviciile deja legendarului M3 E92 pentru a trimite pe campul de lupta proaspat lansatul M4 Coupe (F82).

Spre deosebire de versiunea sa de strada insa, noul BMW M4 DTM ascunde sub capota un propulsor cu opt cilindri in V si o capacitate de patru litri, inginerii bavarezi reusind sa stoarca din unitatea aspirata natural undeva in jurul a 480 cai putere si 500 Newton-Metri. Deloc surprizantor, valorile maxime sunt livrate exclusiv rotilor spate, prin intermediul unei transmisii secventiale cu sase rapoarte si padele montate in spatele volanului.

BMW M4 DTM

BMW M4 DTMBMW M4 DTM

Iar asta nu e tot. Nu de alta, dar automobilul de curse al producatorului din Munchen se mai poate lauda si cu o constructie ultra-usoara, ce include un sasiu monococ, plus multe alte componente realizate din fibra de carbon. Drept urmare, fisa cu specificatii mai impresioneaza si prin greutatea de numai 1.110 kilograme, o greutate ce include si masa soferului, bineinteles.

Alte detalii tehnice si mecanice demne de mentionat includ suspensie de tip double wishbone, cu arcuri H&R si amortizoare ajustabile montate pe orizontala ca la monoposturile din Formula 1, sistem de franare de inalta performanta, cu discuri de dimensiuni generoase si etriere ultra-usoare, plus diferential cu alunecare limitata si un kit aerodinamic pe masura.

Kit aerodinamic ce iese in evidenta prin numeroase detalii supradimensionate, precum prelungirea si flaps-urile spoilerului fata, extensiile aplicate aripilor laterale sau difuzorul posterior si eleronul pentru portbagaj. De asemenea, noul BMW M4 DTM se mai remarca, tot din punct de vedere estetic, si prin jantele forjate pe 18 inci, incaltate cu pneuri in dimensiuni 300-680-18, respectiv 320-710-18 - fata / spate.

BMW M4 DTMBMW M4 DTM

BMW M4 DTM

UPDATE: Bavarezii de la BMW au publicat o noua serie de fotografii oficiale cu modelul de curse M4 DTM. Imaginile cu pricina ne dezvaluie cum va arata materialul de concurs al pilotilor Bruno Spengler, Timo Glock si Joey Hand.

Si asta nu e tot. Cele patru exemplare prezentate in acest articol vor fi acompaniate pe circuit, in cadrul etapelor Campionatului German de Turisme, de alte patru masini, pilotate de Augusto Farfus, António Félix da Costa, Marco Wittmann si, nu in ultimul rand, de Maxime Martin.

BMW M4 DTMMartin Tomczyk si BMW M Performance Parts M4 DTM.

BMW M4 DTMTimo Glock si DEUTSCHE POST BMW M4 DTM.

BMW M4 DTMBruno Spengler si BMW Bank M4 DTM.

BMW M4 DTMJoey Hand si Crowne Plaza Hotels BMW M4 DTM.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze BMW M4 DTM
mai multe