Locul al cincilea si al saselea pentru BMW Team RLL la Lime Rock Park

Locul al cincilea si al saselea pentru BMW Team RLL la Lime Rock Park
Distribuie pe Facebook
BMW Team RLL a luptat la maximum intr-o zi a ghinioanelor pentru a incheia pe locurile al cincilea si al saselea in clasamentul categoriei GT al celei de-a patra etape din American Le Mans Series (ALMS), la Lime Rock Park (SUA). A fost pentru prima data cand o masina BMW Team RLL nu a urcat pe podium in cursa de casa a echipei, dar un efort sustinut a mentinut gruparea pe pozitia a doua in ierarhia constructorilor si o pastreaza in disputa pentru cucerirea unui al treilea titlu consecutiv in clasa GT. Victoria a fost reusita de doi piloti Porsche, Jorg Bergmeister (Germania) si Patrick Long (SUA).
Cele doua BMW M3 GT s-au aliniat la startul cursei de la Lime Rock Park cu o banda neagra atasata pe aripa dreapta fata a fiecarei masini. Acest gest a fost in memoria unui inginer BMW Motorsport care a decedat pe neasteptate vineri seara, la Munchen (Germania). Gandurile colegilor de la BMW Motorsport sunt alaturi de familie in aceste momente dificile.
Joey Hand (SUA) si Dirk Muller (Germania) au terminat pe locul al cincilea cu #56 BMW M3 GT si acum sunt pe pozitia a treia in ierarhia pilotilor. Hand a fost al doilea pe grila de start si a intrat la standuri in timpul primei neutralizari a cursei (turul 21) de pe circuitul Lime Rock Park (lung de 2,414 km / 8 viraje), moment cand s-au schimbat pneurile de pe partea stanga si s-a realimentat cu combustibil. A revenit in cursa pe locul al saselea si a continuat pana in turul 62, cand i-a predat stafeta lui Dirk Muller, dupa ce o pana stanga fata l-a readus la standuri. Muller a fost nevoit sa efectueze un pit stop neprogramat in turul 70 pentru schimbarea capotei ca urmare a desprinderii din punctele de prindere, ceea ce-i afecta vizibilitatea. Ajuns la un tur de lider, el a ramas in cockpit pentru restul cursei, astfel ca a parcurs in total 159 de tururi si a incheiat al cincilea.
Bill Auberlen (SUA) a calificat #55 BMW M3 GT in pole position la categoria GT, dar, din pacate, pilotul BMW aflat la startul 100 in ALMS a plecat de la standuri dupa ce a fost sicanat de o problema a pompei de benzina in turul de formare - astfel a pierdut cea mai buna pozitie de start din acest sezon. Americanul nu a stat mult pe ganduri pentru a-si intra in ritm, astfel ca turul noua a adus un nou record pe turul de circuit - 51,091 secunde. Bill a ramas pe pista si pe perioada primei neutralizari, castigand astfel locuri in pluton. Intrat la standuri sub steag verde, in turul 61, el a predat cockpitul lui Jorg Muller (Germania). Veteranul pilot BMW Motorsport a fost obligat sa revina la standuri dupa 14 tururi din cauza unei pene pe partea stanga spate, ceea ce l-a aruncat la un tur de lideri. Muller a ramas la volan pana la final si a incheiat pe locul al saselea. Auberlen si J. Muller se afla pe pozitia a sasea in ierarhia pilotilor.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 9 Iulie 2012