Mani Gyenes a fost tradat de cutia de viteze

Mani Gyenes a fost tradat de cutia de viteze
In cea de a patra etapa a Raliului Tunisiei, Nekrif - Ksar Ghilane, cutia de viteze a motocicletei pilotate de Mani Gyenes a cedat. Satmareanul a reusit sa ajunga la finish, insa a pierdut victoria de la clasa Productie. Marcel Butuza a terminat ziua pe locul 3 la clasa Productie, iar Alex Garbacea a fost al saselea.
Distribuie pe Facebook
Dupa furtuna din ziua precedenta, care a continuat pana astazi la rasaritul soarelui, Raliul Tunisiei a reusit sa isi urmeze programul initial. Etapa a 4-a a avut incluse treceri prin dune, ued-uri si portiuni extrem de rapide, insa pentru Mani Gyenes a fost cea mai difícila de pana acum. Satmareanul a ajuns cu greu la finish-ul probei speciale pentru ca la kilometrul 200 cutia de viteze a motocicletei sale a cedat, fiind nevoit sa ruleze doar in treapta a doua. Din pacate, acest incident l-a scos pe Mani din lupta pentru victoria de la clasa Productie. Inainte de etapa a patra, Mani se afla in pozitia de lider si era privit ca principal favorit, dupa ce in octombrie 2009 a castigat Raliul Marocului.

Chiar daca in cele din urma a inregistrat al 8-lea timp al zilei la aceasta clasa si in prezent se afla pe locul 3, Mani este nevoit sa schimbe intregul bloc motor si astfel va primi o penalizare - cel mai probabil de 15 minute - si va trece la clasa SuperProductie.

Mani Gyenes: "Pentru mine raliul s-a terminat chiar daca se schimba motorul si voi continua si in urmatoarele doua zile. Imi doream sa castig pentru ca am avut un ritm bun in toate etapele anterioare si este prima data cand concurez in Raliul Tunisiei. Acum, astept decizia reprezentantilor FIM legata de minutele de penalizare pe care le voi primi pentru schimbarea clasei si sper ca in etapele urmatoare sa nu mai am probleme".

Mani Gyenes a fost tradat de cutia de viteze

Marcel Butuza: "As fi vrut sa avem mai multe dune astazi pentru ca pe ansamblu proba a fost una rapida, chiar daca in cei 280 de km am intalnit si ueduri si am rulat intr-un erg. Imi pare foarte rau pentru Mani pentru ca merita sa castige acest raliu".

Mani Gyenes a fost tradat de cutia de viteze


Alex Garbacea: "Am fost mai rapid astazi si mi-a placut proba, doar ca in zona de final am avut o mica problema cu navigatia".

Mani Gyenes a fost tradat de cutia de viteze

Raliul Tunisiei se apropie de final. Mai sunt doua etape, iar maine este prevazuta o proba speciala de 180 km, fiind programata bucla Ksar Ghilane.

Clasament general etapa 4 - provizoriu

1. Marc Coma           KTM 690 Rally
2. Chalecoo Lopez    Aprilia 450
3. Jakub Przygonski   Yamaha 450
..............................................................
9. Marcel Butuza       KTM 690 Rally

.............................................................

12. Alex Garbacea    KTM 690 Rally
.............................................................
15. Mani Gyenes       KTM 690 Rally


Clasament general - dupa 4 etape

1. Chalecoo Lopez       Aprilia 450
2. Jakub Przygonski      KTM 690 Rally
3. Marc Coma              KTM 690 Rally
.................................................................
9. Mani Gyenes            KTM 690 Rally
10. Marcel Butuza        KTM 690 Rally
............................................................
13. Alex Garbacea       KTM 690 Rally

Distribuie pe Facebook
mai multe