Mani Gyenes al doilea in clasamentul motoarelor peste 450 cmc

Mani Gyenes al doilea in clasamentul motoarelor peste 450 cmc
Caracterizata de inconvenientele provocate de praf a doua proba speciala din Dakar 2011 a fost una in care cu greu s-a putut depasi. Mani Gyenes a incheiat proba cu al 21-lea timp si cu al doilea la clasa motoarelor peste 450 cmc, iar Marcel Butuza a avut un parcurs excelent recuperand 36 de pozitii fata de locul de pe care a luat startul (107).
Distribuie pe Facebook
Intr-un peisaj de savana in care proba speciala a semanat cu una de enduro, dar in care au fost multe saritori si foarte mult praf, concurentii din Dakar au avut de luptat si cu cele 40 de grade din aer. Au pornit din bivuacul de la Cordoba in jurul orei 5.30 am (ora Argentinei) pentru ca doua ore mai tarziu sa ia startul pe proba speciala care astazi a masurat 300 de km. La finalul probei a urmat o lunga etapa de legatura ce i-a dus in bivuacul din San Miguel de Tucuman. De aici vor porni pe 4 ianuarie catre San Salvador de Jujuy, bivuacul care precede trecere Anzilor catre Chile. Practic, in cea de a treia proba speciala riderii vor merge catre nordul Argentinei apropiindu-se de granita cu Bolivia. Ii asteapta in total 752 de km, proba speciala masurand 521 km. In prima parte se va merge intr-o zona cu nisip rosiatic, apoi se va ajunge intr-o portiune cu canioane, pentru ca la sfarsitul probei sa se mearga prin padure. La finalul etapei a 3-a concurentii se vor afla deja la poalele Anzilor, bivuacul urmand sa fie amplasat la 1238 metri altitudine.

Mani Gyenes (locul 20 in clasamentul general al raliului dupa doua probe speciale - 5h46min17sec): "In a doua proba speciala nu ne-am putut bucura de loc de traseu. In permanenta a trebuit sa fim foarte atenti pentru ca erau portiuni in care nu vedeai aproape nimic din cauza prafului ridicat de concurentul din fata. Ma bucur ca am ajuns cu bine in bivuac si voi incerca sa ma odihnesc pentru ca urmatoare speciala este cu peste 200 de km mai lunga decat cea de azi".

Marcel Butuza (locul 83 in clasamentul general al raliului dupa doua probe speciale):"A fost foarte greu astazi din cauza prafului. Am pornit mai in spate pe proba si am prins foarte multi concurenti din urma fiind nevoit sa rulez o buna
perioada de timp in praful lor. La un moment dat a trebuit sa si incetinesc ritmul pentru ca am avut ceva probleme cu frana spate, insa acum suntem in bivuac si deja ne pregatim pentru cea de a treia proba speciala din acest Dakar".

Puteti urmari evolutia celor doi piloti romani accesand pagina de facebook a echipei Vectra Racing sau intrand pe www.dakar.com. Nr. de concurs ale celor doi piloti romani sunt: Mani Gyenes - 45, Marcel Butuza - 80.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 4 Ianuarie 2011