Mazda anunta un motor Skyactiv-D Clean Diesel pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans 2013

Mazda anunta un motor Skyactiv-D Clean Diesel pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans 2013
Mazda Motorsport a anuntat ca va comercializa versiuni pentru competitie ale noilor motoare SKYACTIV-D echipelor care concureaza la categoria Le Mans Prototype 2 (LMP2) a celei mai renumite curse de anduranta, cea de 24 de ore de la Le Mans. Programul de motoare Le Mans va debuta la editia 2013 a cursei. Mazda a fost primul, si pana in acest moment singurul constructor din Asia care a obtinut o victorie in acest concurs, in 1991.
Distribuie pe Facebook

"Aceasta decizie redeschide idila noastra cu Le Mans", a declarat Jay Amestoy, Vicepresedinte Mazda Motorsports la Mazda America de Nord (MNAO). "In 1991 am scris istorie, castigand cu tehnologia motorului rotativ. Acum vrem sa revenim in cercul campionilor cu ceea ce noi credem ca va fi cel mai evoluat si mai curat propulsor pe care lumea motor sportului l-a vazut vreodata. Vom proceda in stilul Mazda, utilizand motoare de serie disponibile pe pietele din Europa si SUA, care vor concura in clasa LMP2 atat la Campionatul Mondial de Anduranta (WEC), cat si la American Le Mans Series (ALMS)."

Motoarele sunt dezvoltate in colaborare cu Mazda Motor Corporation, Mazda America de Nord si SpeedSource Race Engineering. Testarea pe standul dynamometric a inceput deja, iar testele pe circuit vor incepe spre sfarsitul acestui an.

Motoarele utilizate sunt Mazda Skyactiv-D 2.2l diesel biturbo cu patru cilindri. Potrivit lui John Doonan, Director Mazda Motorsports la MNAO, "acestea vor livra performante remarcabile si un consum redus alaturi de calitatea, durabilitatea si fiabilitatea necesare pentru a produce modele de strada de exceptie si pentru a castiga curse de anduranta."

Masahiro Moro, Executive Office responsabil de vanzari si marketing la Mazda Motor Corporation, a declarat: "Mazda a ales sa nu se opreasca niciodata din a isi asuma noi provocari. Aceasta atitudine ne-a insotit timp de 18 ani de competitie la Le Mans, pana cand am triumfat in 1991. De fapt acesta este spiritul care sta la baza gamei de Tehnologii SKYACTIV. Aceasta a fost creata multumita unor inovatii tehnologice. Sunt bucuros ca vom putea sustine clienti privati care vor concura la Le Mans furnizandu-le motoare de competitie care au ca punct de plecare agregatul SKYACTIV-D."


Echipa Dempsey Racing are in plan sa fie primul client SKYACTIV-D


Pregatirile continua pentru ca Dempsey Racing sa fie primul client LMP2 pentru propulsorul de curse SKYACTIV-D. Actorul Patrick Dempsey este coproprietar al Dempsey Racing.


Dempsey Racing concureaza din 2007 cu modelul Mazda RX-8 in GRAND-AM GT avand in palmares un loc pe podium obtinut la cursa Rolex 24 de la Daytona 2011. Echipa a imbunatatit constant performanta pe circuit de la debutul in motorsport, si a fost unul dintre principalii factori care au determinat victoria Mazda in Campionatul Constructorilor GRANDAM GT 2010.

Beneficiind de suportul mai multor parteneri, Dempsey Racing si-a extins operatiunile participand cu o echipa in American Le Mans Series, si va concura atat la sectiunea Prototype Challenge (LMPC), cat si la Prototype 2 (LMP2) premergator cursei de la Le Mans. Demspey alaturi de partenerul sau Joe Foster testeaza in acest moment
modelul lor LMP2 in Virginia in timp ce restul lumii motorsportului se concentra pe cea de-a 80-a editie a cursei de 24 de ore de la Le Mans.


Patrick Dempsey si Joe Foster au participat amandoi ca piloti in categoria GT a cursei de 24 de ore de la Le Mans si sunt nerabdatori sa revina in 2013, de data aceasta la clasa LMP2 cu noua motorizare Mazda SKYACTIV-D clean diesel. Patrick Dempsey a declarat "Parteneriatul nostru pe termen lung cu Mazda a fost fantastic si asteptam cu nerabdare succesul pe masura ce ne pregatim pentru 2013. Suntem concentrati pe acest proces motiv pentru care testam in prezent monopostul LMP2 aici, in SUA pentru urmatorul eveniment ALMS. Echipa si partenerii nostri sunt incantati sa fie asociati cu tehnologia SKYACTIV-D si cu tehnologia verde pe care o reprezinta."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 20 Iunie 2012