Mihai Marinescu, al patrulea in clasamentul Formulei 2

Mihai Marinescu, al patrulea in clasamentul Formulei 2
Prezent la cea de-a patra etapa a Formulei 2 dupa un week-end foarte reusit la Nurburgring, Mihai Marinescu avea ca obiectiv clasarea intre primii si pe celebra pista belgiana de la Spa Francorchamps.
Distribuie pe Facebook

Dupa un inceput bun de competitie, in care Mihai a reusit sa se califice al treilea in prima cursa, terminand in cele din urma mansa pe locul al patrulea, brasoveanul a incercat din greu sa treaca peste ghinioanele care au precedat cea de-a doua cursa si sa isi schimbe ghinionul in intrecerea de duminica, insa ploaia a determinat intreruperea mansei si tot conditiile meteo l-au obligat pe Mihai sa se multumeasca cu locul al 12-lea. Organizatorii curselor de la Spa Francorchamps s-au confruntat pe durata intregului week-end cu probleme cauzate de ploaie. Atat cursele Formulei 3 Open, cat si cele ale International GT Open au avut grav de suferit din cauza ploii care cadea in averse, transmisiunile TV de la fata locului avand si ele intreruperi grave. In acest context, cursa Formulei 2 de duminica a fost pornita sub safety-car.

Mihai a pornit in cursa de pe locul 13 al grilei si era determinat sa depaseasca cat mai mult in primele tururi. Dupa un tur, imediat dupa intrarea safety car-ului la boxe, chiar in primul viraj pilotul bulgar Plamen Kralev, din pricina lipsei de vizibilitate, a lovit in spate monopostul pilotat de brasovean. In urma impactului, monopostul lui Mihai a intrat intr-un tete-a-queue si a pierdut pozitii importante. La finalul turului doi era clasat al 15-lea. Au urmat tururi in care a izbutit sa depaseasca patru masini, iar in turul in care s-a oprit cursa se afla pe locul 8. Comisarii au decis sa opreasca cursa din pricina cantitatii mari de apa de pe circuit si a incidentelor ce au avut loc in turul patru. Dupa ce cursa a fost intrerupta, pilotii s-au reasezat pe grila asteptand reluarea cursei. Conditiile meteo au determinat comisari ca dupa minute bune de asteptare - timp in care pilotii au fost intrebati daca pot concura in acele conditii - sa decida incheierea cursei. Cu alte cuvinte, cursa nu s-a mai reluat, iar clasamentul a fost stabilit potrivit regulamentului FIA: in situatii in care nu se mai poate relua cursa, clasamentul este intocmit in urma clasarilor din penultimul tur inaintea turului in care se decide intreruperea cursei. In situatia de la Spa este vorba despre turul trei. In acel moment Mihai ocupa locul 12 in clasament.

Despre aceasta etapa Mihai Marinescu a declarant: "Nu a fost un weekend simplu si s-au intamplat foarte multe insa cred ca cel mai frustrant moment a fost cel in care Kralev m-a lovit din spate. Era multa apa si a venit dupa cursa sa isi ceara scuze, insa pe mine acest incident m-a costat pozitii bune in clasament. As fi vrut sa reluam cursa pentru ca in opinia mea se putea merge."

Mihai Marinescu ocupa pozitia a patra in clsamentul genral al competiei, urmatoarea etapa a Formulei 2 urmand sa aibe loc in perioada 13-15 iulie pe legendarul circuit britanic de la Brands Hatch.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 25 Iunie 2012