Nissan GT-R Nismo GT500, un GT-R cu motor de 2 litri

Nissan GT-R Nismo GT500, un GT-R cu motor de 2 litri
  • Masina respecta reglementarile FIA apropiate de DTM
  • Un Nissan GT-R Nismo de serie are 592 cp
  • Multe piese sunt comune si cu alte masini din competitie
Distribuie pe Facebook

Nissan a prezentat pentru sezonul 2014 de Super GT din Japonia masina cu care va lua startul. Este un Nissan GT-R special modificat, dar cu un motor de numai 2000 cmc.

Noile reglementari din Super GT-ul Japoniei respecta norme comune cu DTM, German Touring car Masters, pentru sezonul 2014. Motiv pentru care cei de la Nissan, echipa NISMO, au modificat automobilul cu care alearga in competitie.

Noile reguli spun ca masinile care concureaza trebuie sa aiba cateva piese comune. E vorba de caroseria monococa din fibra de carbon, transmisia, sistemul de franare, suspensiile si rezervorul de benzina. Dincolo de aceste limitari, fiecare producator isi poate modifica masina dupa bunul plac.

Nissan participa in clasa GT500, iar GT-R-ul pregatit de japonezi pare un bolid incredibil de rapid, cu multe imbunatatiri aerodinamice si tehnologie de ultima ora. Mai mult, numele GT500 si aspectul agresiv cu eleron, difuzor de aer si carbon peste tot, transmit ca sub capota se ascund foarte multi cai putere. Insa masina are sub capota numai un motor de 2 litri, ceva mai... diferit fata de un GT-R NISMO de serie.

In timp ce masina de serie are sub capota un motor V6 de 3.8 litri ce produce 592 cp, fratele de competitie are un motor turbo de 2 litri cu 4 pistoane, a carui putere nu este facuta publica. Insa, din filmul de mai jos putem aprecia fara ezitare ca puterea acestui propulsor turbo, un domeniu in care cei de la Nissan sunt specialisti, depaseste pragul celor 400 cp. Mai mult, este posibil ca versiunea de circuit sa obtina rezultate mult mai bune decat varianta de serie, fiind mai usoara cu aproximativ 650 kg. Iata mai jos niste imagini surprinsa in timpul antrenamentelor echipei NISMO.

Distribuie pe Facebook
mai multe