Patru BMW Z4 GT3 in Top 10 la Nurburgring

Patru BMW Z4 GT3 in Top 10 la Nurburgring
Distribuie pe Facebook
A 40-a editie a cursei de 24 de ore a dat o noua sansa variantei Nordschleife (Germania) de la Nurburgring sa dovedeasca de ce este privita ca fiind cel mai dificil circuit al lumii. Si aceasta nu a dezamagit. Cel mai bine clasat model BMW Z4 GT3 a fost masina cu numarul de concurs 29, pilotata de Bas Leinders (Belgia), Markus Palttala (Finlanda) si Maxime Martin (Belgia), care a trecut linia de sosire pe locul al patrulea - un debut de succes in maratonul din "Infernul Verde" pentru echipa privata belgiana Marc VDS Racing.
Opririle neprevazute la standuri au facut ca BMW sa nu reuseasca o clasare pe podium, performanta care a parut posibila in cea mai mare parte a cursei. Echipele cu sustinere oficiala - BMW Team Schubert si BMW Team Vita4One - au demonstrat un spirit de lupta de-a lungul clasicei de anduranta, dar au intampinat numeroase probleme. Victoria in palpitanta intrecere a revenit Audi Sport Team Phoenix.
In sesiunea de calificari si in prima jumatate a cursei, BMW Z4 GT3 a demonstrat clar potentialul de care dispune. Uwe Alzen (Germania) a obtinut pole position pentru masina cu numarul de concurs 19 si, alaturi de Jorg Muller (Germania) si Dirk Muller (Germania), a reusit sa fie lider categoric in cursa. Cu toate acestea, in jurul orei 3:00, masina BMW Team Schubert a venit la standuri cu defectiuni ale transmisiei. Oprirea pentru reparatii a durat 52 de minute si a insemnat pierderea oricarei sanse la victorie. Cei trei piloti oficiali BMW au lasat deoparte dezamagirea si si-au demonstrat clasa, reusind cei mai buni timpi pe turul de circuit, astfel ca au urcat pana pe locul al saptelea - unul onorabil tinand cont de situatie.

Masina cu numarul de concurs 20 - inscrisa tot de BMW Team Schubert - a fost si ea lovita de ghinion. Aflata pe locul al doilea, masina a trebuit sa opreasca la boxe tot din cauza unor probleme la transmisie. BMW Z4 GT3 a revenit pe circuit dupa 43 de minute. Dirk Adorf (Germania), Claudia Hurtgen (Germania), Dominik Schwager (Germania) si Nico Bastian (Germania) au incheiat cursa pe locul al optulea.
Un loc mai jos a fost modelul BMW Z4 GT3 inscrisa de BMW Team Vita4One si pilotata de Marco Wittmann (Germania / pilot de teste si dezvoltare BMW Motorsport), Jens Klingmann (Germania), Pedro Lamy (Portugalia) si Richard Goransson (Suedia). Cel de-al doilea echipaj BMW Team Vita4One a experimentat pericolele din "Infernul Verde". Masina cu numar de concurs 17, in al carei cockpit au urcat Lamy, Mathias Lauda (Austria), Ricardo van der Ende (Olanda) si Frank Kechele (Germania), a abandonat dupa o coliziune petrecuta pe timp de noapte in Pflanzgarten.
Jens Marquardt (director BMW Motorsport):

"Anul acesta, cursa de 24 de ore de la Nurburgring a demonstrat inca o data ca poate oferi ceea ce vor fanii de la aceasta clasica a andurantei. Pe intreaga distanta, disputa a fost incredibil de stransa - si ne-am aflat in mijlocul actiunii cu modelele BMW Z4 GT3. Fara indoiala, ne-am fi dorit sa castigam in anul celei de-a 40-a aniversari BMW M. Din pacate, problemele de ordin tehnic pe care le-am avut la cele doua masini BMW Team Schubert au facut ca aceasta victorie sa nu fie posibila. Chiar si asa, toate echipele BMW au meritat felicitari. Nu au cedat in niciun moment si au luptat pana la capat. Poti castiga in <> doar daca parcurgi intreaga distanta fara probleme majore. Tinand cont de acest lucru, felicitari celor de la Audi. Si BMW Team Vita4One a evoluat bine pe Nordschleife si a incheiat in Top 10 cu una dintre masini. Marc VDS Racing poate fi foarte mandra de locul al patrulea pe care l-a obtinut. Acesta a fost un debut impresionant in cursa de 24 de ore. Toate celelalte echipe private BMW pot fi mandre pentru ca au demonstrat ca sunt reprezentanti de onoare ai marcii noastre."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 21 Mai 2012