Peugeot 208 T16 Pikes Peak, comparat cu o racheta

Peugeot 208 T16 Pikes Peak, comparat cu o racheta
Pilotul de WRC Sebastien Loeb s-a aratat extrem de incantat de performantele noului Peugeot 208 T16 Pikes Peak, pe care l-a comparat cu o racheta. Acesta a facut primul test al automobilului saptamana trecuta, in nord-vestul Frantei, inainte de a participa cu modelul la renumita cursa Pikes Peak din Statele Unite.
Distribuie pe Facebook

Una dintre performantele noului Peugeot 208 T16 Pikes Peak care l-a entuziasmat nespus pe pilotul din WRC, a fost faptul ca acesta poate atinge 100 de km/h in doar 1,8 secunde.

"Nu am pilotat niciodata ceva care sa accelereze atat de rapid. 208 T16 Pikes Peak este o racheta, este atat de puternic. Cand il pilotezi prima oara, fiecare treapta de viteza te uluieste. Franarea este de asemenea incredibila, datorita nivelului fortei de apasare aerodinamica si al pneurilor late", a declarat Loeb.

Sebastien Loeb a mers mai departe de atat si a declarat ca Peugeot 208 T16 Pikes Peak depaseste la anumite capitole chiar si masinile de la Formula 1.

"Pachetul lui 208 este o combinatie intre ce este mai bun in mai multe lumi: are forta de apasare aerodinamica a unui monopost de Formula 1, pneurile late ale unui prototip de anduranta si un diferential ca al unei masini de WRC. In treptele joase, un monopost de Formula 1 nu furnizeaza puterea maxima", a adaugat Loeb.

Distribuie pe Facebook
mai multe