Pikes Peak isi cere tributul: un motociclist a murit in urma unui accident

Pikes Peak isi cere tributul: un motociclist a murit in urma unui accident
  • Motociclistul a murit in timpul unui antrenament
  • In 2005 a avut loc ultimul accident fatal
  • PPIHC incepe duminica, 28 iunie 2015
Distribuie pe Facebook

Editia de anul acesta a cursei de mare viteza de la Pikes Peak a facut deja o victima. E vorba de un motociclist care si-a pierdut viata ieri in timpul unei urcari de antrenament.

Pikes Peak International Hill Climb este o competitie plina de riscuri. Se intampla in fiecare an accidente, mai usoare sau mai grave, insa rare sunt cazurile fatale. Iata ca acum, la exact 10 ani de la ultimul deces pe aceasta coasta, si-a pierdut viata un participant. E vorba Carlton Sorensen, un american venit sa concureze la clasa de motociclete de categorie mijlocie. El alerga cu un Ducati 848 in cadrul unei urcari de antrenament cand s-a intamplat nenorocirea.

Se pare ca mai multi motociclisti au plecat simultan de la linia de start, dar la finish nu au ajuns toti, moment in care au fost anuntate autoritatile. Nu se cunosc momentan cauzele si ce s-a intamplat, dar se stie ca Sorensen era un motocilist cu experienta care a mai luat startul in multe competitii pe 2 roti. Din aceasta cauza, toata ziua de antrenamente a fost anulata, insa cursa se va tine ca in fiecare an.

Ultimul deces in timpul cursei de la Pikes Peak a avut loc in 2005, de atunci avand loc doar accidente usoare. Insa in ciuda acestui incident nefericit, care a lasat o familie fara un sot si un parinte, duminica, pe 28 iunie 2015, vor lua startul zeci de alti motociclisti si soferi la bordul masinilor din diferite clase ce vor incerca sa spulbere recordurile din trecut. Ce nu risca omul pentru viteza?

Distribuie pe Facebook
mai multe