Podiumuri BMW pe circuit

Podiumuri BMW pe circuit
Distribuie pe Facebook
BMW Motorsport a incheiat pe podium in cursele programate in Europa si America de Nord, mai exact locul al doilea reusit in cea de-a doua etapa din American Le Mans Series, respectiv in campionatul de anduranta VLN de la Nurburgring.
Datorita pozitiei a doua pe care a incheiat modelul BMW M3 GT #56 in categoria GT a celei de-a doua etape din American Le Mans Series, la Long Beach, BMW se afla pe prima pozitie in clasamentul constructorilor, la egalitate cu Corvette. Cel de-al doilea podium obtinut in actualul sezon ALMS de Joey Hand si Dirk Muller a consolidat pozitia de lider pe care cei doi o detin in ierarhia pilotilor.
Strategie inspirata

Campioni en-titre ai categoriei GT, cei doi au inceput cursa in pole position la clasa lor, primul urcat in cockpitul BMW M3 GT #56 fiind Hand. El a fost lider al categoriei in primele 16 tururi, moment in care un prototip l-a acrosat, ceea ce a cauzat o pana a pneului dreapta spate. Hand a efectuat un pit stop pentru realimentare si schimbarea cauciucurilor, revenind in cursa pe locul al saptelea. Singura neutralizare a cursei l-a readus la standuri in turul 41, moment in care directorul echipei, Bobby Rahal, a facut o miscare strategica inspirata, aceea de a nu schimba pneurile, astfel ca pilotul BMW Motorsport si-a depasit adversarii la boxe si a iesit in postura de lider. Muller a pierdut locul intai, dar a reusit un parcurs solid prin care BMW Team RLL a terminat pentru al patrulea an consecutiv pe podium in etapa de la Long Beach.
Coechipierii Bill Auberlen si Jorg Muller, care s-au succedat in cockpitul BMW M3 GT #55, au terminat in afara punctelor, pe locul al 11-lea. Muller, aflat la primul start la Long Beach, a fost victima unui incident survenit in primul tur, in urma caruia a intrat la standuri pentru repararea masinii - schimbarea radiatorului - si a pierdut mult timp. A revenit la 13 tururi de lideri, dar a avut o evolutie exceptionala, in care a stabilit unii dintre cei mai buni timpi pe turul de circuit. El a predat stafeta lui Auberlen in timpul singurei neutralizari, iar californianul, clasat pe podium in 2009 si 2010, nu si-a dezamagit fanii si a rulat la un ritm foarte bun pana la sosire.
Pe drumul spre succes

BMW Team Schubert ramane in carti pentru victoria finala in campionatul de anduranta VLN: in cea de-a doua etapa a stagiunii, echipa din Oschersleben a incheiat pe locurile al doilea si al treilea cu cele doua BMW Z4 GT3. Claudia Hurtgen, Dominik Schwager si Dirk Adorf au trecut linia de sosire a buclei Nordschleife de la Nurburgring pe locul secund, in timp ce coechipierii Uwe Alzen si Nico Bastian au terminat imediat in urma lor, pe pozitia a treia. Victoria a revenit unui tandem Porsche, Jochen Krumbach si Marc Lieb.
Clasata pe locul al treilea la cursa de sambata, masina cu numarul de concurs 19 este aceeasi care a castigat prima etapa in urma cu doua saptamani si care a parut, o buna parte din cursa, ca va obtine un nou succes pentru palmaresul BMW Z4 GT3. Urmariti cu atentie de directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, care a fost in standul BMW, Alzen si Bastian au fost lideri in cea mai mare parte a intrecerii. Cei doi au fost singurii dintre favoriti care au efectuat cel de-al treilea si ultimul pit stop in momentul in care cursa DMV 4-Hour a fost oprita prematur din cauza ploii puternice. In consecinta, cei doi piloti BMW Team Schubert au coborat de pe primul pe al treilea loc. In ciuda acestui regres, sentimentul general in cadrul BMW Team Schubert a fost unul de satisfactie dupa o noua performanta excelenta in legendarul "Infern Verde", acolo unde, la 19-20 mai 2012, se va disputa cea de-a 40-a editie a cursei de 24 de ore de la Nurburgring.
Echipa Vita4One Racing a demonstrat ca detine toate atuurile pentru a fi recunoscuta ca una dintre fortele clasicei de anduranta din regiunea germana Eifel: Marco Wittmann, Jens Klingmann, Ricardo van der Ende si Mathias Lauda au obtinut pole position in calificarile din dimineata, dar au fost nevoiti sa abandoneze din cauza unei probleme tehnice.
Victorie pentru BMW Z4 GT3

VLN nu este singura competitie in care pilotii si echipele de client BMW au fost in actiune de-a lungul week-endului. Sezonul 2012 din Blancpain Endurance Series a debutat la Monza. Grila de start a cuprins si cinci masini BMW Z4 GT3. Dintre acestea, modelul BMW Z4 GT3 #3 a reusit sa triumfe la capatul celor trei ore de cursa, echipajul fiind format din finlandezul Markus Palttala si belgienii Bas Leinders si Maxime Martin.

In acelasi timp, Marrakech a gazduit etapele a cincea si a sasea din FIA World Touring Car Championship. In calificari, Tom Coronel, Franz Engstler si Stefano d'Aste au reusit sa intre in Top 10, incheind pe locurile al saptelea, al optulea, respectiv al zecelea. Coronel a reusit cel mai bun rezultat al unui pilot BMW, dupa ce s-a clasat al patrulea in prima mansa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 18 Aprilie 2012