Primul podium in DTM pentru BMW Team RMG

Primul podium in DTM pentru BMW Team RMG
Dueluri palpitante, suspans pana la ultimul tur si inca un podium pentru BMW: cea de-a patra etapa DTM din acest an a fost un thriller autentic.
Distribuie pe Facebook
Martin Tomczyk (Germania), pilot BMW Team RMG, a trecut linia de sosire a rundei de la Spielberg (Austria) pe locul al doilea. Ajutat de BMW M Performance Parts M3 DTM, germanul a incheiat la o singura secunda in urma pilotului Audi Edoardo Mortara (Italia), cel care a reusit prima victorie a sa in DTM.
Aceasta a fost cea de-a patra clasare pe podium pentru BMW in acest sezon, in timp ce BMW Team RMG s-a aflat la prima prezenta in Top 3. Coechipierul lui Tomczyk, Joey Hand (SUA), care piloteaza modelul SAMSUNG BMW M3 DTM, a incheiat pe locul al noualea si a obtinut primele puncte in DTM. Augusto Farfus (Brazilia, Castrol EDGE BMW M3 DTM) si-a completat zestrea de puncte, dupa ce s-a clasat pe pozitia a zecea.
Prin contrast, ceilalti piloti BMW Motorsport au parasit Austria fara puncte. Atat Andy Priaulx (Marea Britanie, Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM), cat si Dirk Werner (Germania, E-POSTBRIEF BMW M3 DTM) au fost implicati in incidente imediat dupa startul cursei si au fost obligati sa abandoneze timpuriu. Bruno Spengler (Canada, BMW Bank M3 DTM) a fost si el lovit de un adversar in primul tur, ceea ce a produs daune asupra partii frontale a masinii. Initial, pilotul BMW Team Schnitzer a fost capabil sa continue. Totusi, numeroasele dueluri pe care le-a avut cu alti piloti l-au impins spre abandon in timpul celui de-al doilea pit stop, moment in care se afla pe locul al 11-lea.
Datorita acestui loc secund obtinut, Tomczyk urca pana pe locul al cincilea in clasamentul pilotilor, cu un total de 36 de puncte. Datorita celor 43 de puncte, Spengler este pe pozitia a patra. Farfus (16 puncte), Priaulx (8 puncte) si Hand (2 puncte) urmeaza in ierarhia pilotilor pe pozitiile a noua, a 11-a, respectiv a 16-a. De-a lungul intregului week-end de cursa, 48.500 de spectatori au asistat la intrecerea de la Spielberg.
Jens Marquardt (director BMW Motorsport):

"Cea de-a patra etapa a sezonului a dovedit inca o data ca DTM 2012 este greu de depasit atunci cand vorbim de spectacol. Pilotii realizeaza multe manevre de depasire, inclusiv unele atacuri deosebit de aprige. Sunt fericit pentru BMW Team RMG, care a reusit o evolutie impresionanta cu cei doi piloti ai sai. Martin Tomczyk a obtinut primul sau podium din acest an, in timp ce Joey Hand a incheiat pe locul al noualea, cel mai bun rezultat al lui in DTM. Augusto Farfus a acumulat si el puncte pentru locul al zecelea - si toate acestea pe fondul unui fundal magnific.

Numerosii fani austrieci au creat o atmosfera fantastica. Regiunea Steiermark a fost o gazda deosebita si suntem incantati ca avem Red Bull Ring in calendarul DTM. Acum, pentru prima data in acest sezon, avem parte de o pauza mai lunga. Acest lucru va oferi tuturor oportunitatea de a-si trage sufletul dupa saptamanile si lunile grele. Ne vom reincarca bateriile si ne vom concentra la maximum pentru urmatoarea noastra aparitie, la Norisring. Suntem increzatori pentru prima noastra prezenta din 1992 pe acest circuit."

Distribuie pe Facebook
mai multe