Rhys Millen si Hyundai Genesis Coupe, record absolut la Pikes Peak!

Rhys Millen si Hyundai Genesis Coupe, record absolut la Pikes Peak!
Daca anul trecut s-a vazut nevoit sa se declare invins in fata japonezului Nobuhiro 'Monster' Tajima, americanul Rhys Millen si-a luat revansa la editia de anul acesta a competitiei Pikes Peak International Hill Climb. O revansa cu varf si indesat, am putea spune.
Distribuie pe Facebook

A fost nevoie de mai bine de opt decenii pentru ca spectaculosul, dar primejdiosul traseu sa fie parcurs intr-un timp mai mic de zece minute insa, in cele din urma, japonezul Nobuhiro 'Monster' Tajima a reusit un fenomenal 9:51.278 in cadrul editiei de anul trecut, la volanul unui Suzuki SX4 de 910 cai putere. Multe voci au afirmat ca acest record va ramane in picioare pentru o lunga perioada de timp, insa adevarul este ca nu a rezistat mai mult de un an, poate un an si cateva luni. Principalul vinovat? Rhys Millen!

Prezent la editia 2012 a Pikes Peak International Hill Climb in compania unui Hyundai Genesis Coupe modificat din toate incheieturile si propulsat de un V6 turbo de 700 cai putere si aproximativ 950 Newton-Metri, celebrul pilot american a reusit sa parcurga coasta americana intr-un timp record, de numai noua minute, 46 de secunde si 164 de sutimi! Drept urmare, Rhys Millen este acum cel mai rapid om de la Pikes Peak. In plus, pilotul american si-a indeplinit in cele din urma si visul sau mai vechi - acela de a dobori bariera celor zece minute.

PS: Asa cum ii stim pe cei de la Hyundai si Rhys Millen Racing, un "mini-documentar" video cu privire la aceasta performanta ar trebui sa soseasca imediat in perioada urmatoare.

Distribuie pe Facebook
mai multe