Salvatore Arcarese, locul 1 in clasamentul juniorilor!

Salvatore Arcarese, locul 1 in clasamentul juniorilor!
Distribuie pe Facebook

Cea de-a doua etapa a Cupei Renault Clio Spania s-a desfasurat in acest sfarsit de saptamana pe Circuit de Catalunya, langa Barcelona. Salvatore Arcarese a reusit o evolutie pozitiva, incununata de o victorie in clasamentul juniorilor si un loc 8 in clasamentul general. Sfarsitul de saptamana a inceput cu antrenamentele si sesiunile de calificare pentru cursele propriu-zise. Salvatore Arcarese a reusit timpi buni si s-a calificat al saselea pentru prima cursa si al optulea pentru cursea a doua.

Programul aglomerat al week-end-ului i-a determinat pe organizatori sa programeze cursele sambata seara tarziu si duminica dimineata. Daca in prima intrecere Salvatore Arcarese a fost victima unui incident de cursa si a fost nevoit sa abandoneze, cursa 2 a fost una in care Salvatore a dat adevarata masura a talentului sau. Aflat in lupta pentru o pozitie fruntasa, pilotul sponorizat de compania Balocco a fost implicat intr-un carambol, fiind scos in decor. A urmat o cursa entuziasmanta de recuperare, Salvatore Arcarese reusind sa urce in doar cateva tururi de pe locul 14 pana pe pozitia a 8-a.

"A fost o cursa foarte disputata. Toti pilotii vor sa se remarce si nu se feresc de contact sau de tentative extreme de depasire. Am incercat sa revin pe una dintre pozitiile fruntase desi distanta fata de primele locuri era mare si cursele din Cupa Renault Clio nu sunt lungi. Am depasit 6 piloti si sunt convins ca as fi reusit un rezultat foarte bun daca nu as fi fost angrenat in acele incidente de cursa din debutul mansei. Asa e insa la curse... astfel de incidente nu pot fi intotdeauna evitate. Merg cu optimism la urmatoarea etapa, la care sunt convins ca pot reusi sa ma lupt pentru primele pozitii!" a declarat Salvatore.

Pozitia a 8-a din cursa a doua i-a adus lui Salvatore Arcarese si distinctia de "cel mai bun junior" al cursei, romanul confirmand postura de favorit la victoria finala in clasamentul dedicat tinerilor din Cupa Renault Clio Spania.

Urmatoarea etapa a competitiei iberice va avea loc in week-end-ul 5-6 mai pe circuitul Motorland Aragon de langa localitatea Alcaniz.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 23 Aprilie 2012