Skoda castiga din nou IRC, atat in clasamentul pilotilor, cat si in cel al constructorilor

Skoda castiga din nou IRC, atat in clasamentul pilotilor, cat si in cel al constructorilor
SKODA a castigat inca un titlu de campionat de raliu - Andreas Mikkelsen si Ola Floene, la bordul unei SKODA Fabia Super 2000 de fabrica au devenit campionii IRC din acest an. SKODA a sarbatorit victoria din clasamentul general al constructorilor inca de la evenimentul precedent, care a avut loc in San Remo, iar duminica, marca a obtinut un hat-trick dublu, reusind sa domine in ambele clasamente, fara intrerupere, inca din 2010.
Distribuie pe Facebook

Anul acesta SKODA a castigat si Campionatul European (Hanninen si Markkula) iar, pentru prima data in istorie, a invins in Campionatul de Raliu Asia-Pacific (APRC), in care marca ocupa prima pozitie atat in clasamentul constructorilor, cat si in cel al pilotilor (Atkinson si Prevot). Mai mult, SKODA a castigat deja, anul acesta, sase campionate nationale.

Subliniind realizarile marcii in diferite campionate, Michal Hrabanek, Directorul SKODA Motorsport, declara: "Rezultatele de anul acesta au reprezentat, fara indoiala, incununarea traditiei de care marca SKODA se bucura in motorsport. Am obtinut un hat-trick de victorii, atat in clasamentul constructorilor, cat si in cel al pilotilor din IRC, devenind astfel cea mai de succes marca din istoria IRC. Suntem extrem de incantati ca am castigat pentru prima data Campionatul de Raliu Asia-Pacific, deoarece pietele de acolo au o importanta vitala pentru viitorul SKODA. Titlul din Campionatul European si cele sase titluri din campionatele nationale demonstreaza ca intregul proiect SKODA Fabia Super 2000 este un succes pe termen lung. As dori sa le multumesc tuturor celor care au fost implicati in acest proiect, indiferent ca au facut-o de la inceput sau pe parcurs. Cu totii apreciem foarte mult aceste realizari. Astfel, am mai adaugat cateva referinte de aur in CV-ul modelului SKODA Fabia Super 2000."

Andreas Mikkelsen a devenit primul pilot din istorie care a castigat titlul IRC de doua ori consecutiv. El si-a asigurat succesul terminand pe locul al doilea in etapa finala de raliu a campionatului IRC din acest an, care a avut loc in Cipru. Pilotand o SKODA Fabia Super 2000 de fabrica, el a luat startul in 11 etape din acest an si a castigat doua (Insulele Azore, Romania). Pentru a patra oara consecutiv, Jan Kopecky de la SKODA Motorsport este Principele Regal al IRC - pilotul ceh a luat startul in sase etape si a castigat doua pentru SKODA, in Insulele Canare si Sicilia. Dominatia modelului SKODA Fabia Super 2000 in campionatul IRC din acest an a fost pecetluita de Juho Hanninen, coechipierul lui Kopecky, care a castigat trei dintre etape (Irlanda, Belgia, Republica Ceha) si a terminat pe locul trei in clasamentul general, desi a luat parte la numai patru dintre etapele campionatului din acest an.

Anul acesta, SKODA a castigat cel de-al treilea titlu consecutiv in IRC, devenind astfel cea mai de succes marca din istoria acestui campionat, iar anul acesta a marcat o a treia victorie consecutiva a unui echipaj al echipei de fabrica, intr-o SKODA Fabia Super 2000, in clasamentul pilotilor (Juho Hanninen si Mikko Markkula in 2010 si Andreas Mikkelsen si Ola Floene in 2011 si 2012). Hanninen si Markkula au castigat Campionatul European de anul acesta, devenind singurul echipaj din lume, care a castigat atat IRC, cat si Campionatul Mondial (SWRC) si Campionatul European. Jan Kopecky si Pavel Dresler (echipaj de fabrica) au triumfat in Campionatul Ceh, iar piloti cu masini SKODA Fabia Super 2000 au castigat titlurile in campionatele nationale de raliu din Austria (Raimund Baumschlager), Germania (Mark Wallenwein), Slovenia (Aleks Humar), Turcia (Luca Rossetti) si Bulgaria (Dimitar Iliev).

Distribuie pe Facebook
mai multe