Spa Francorchamps, a 7-a etapa din seria GP3

Spa Francorchamps, a 7-a etapa din seria GP3
Distribuie pe Facebook

Robert Visoiu va concura in acest week-end, in Belgia, pe circuitul Spa Francorchamps din muntii Ardeni, in etapa cu numarul 7 din seria GP3.

Dupa o pauza de cinci saptamani, Robert Visoiu este pregatit pentru o noua participare intr-un week-end din campionatul mondial de Formula 1. Traseul belgian este unul pe care pilotul Jenzer Motorsport a concurat si anul trecut, in Formula Abarth. In 2011, in prima cursa, Robert lua startul de pe locul 13 si incheia al optulea. In cea de a doua alergare a plecat al 11-lea din grila, dar a terminat pe pozitia a 17-a. "Este o diferenta foarte mare intre monopostul de anul trecut, din Formula Abarth si monopostul din GP3. Aproape ca nu se poate face o comparatie", a declarat Robert Visoiu.

Circuitul de la Spa este renumit pentru vitezele si virajele foarte rapide. Este de asemenea un traseu extrem de solicitant pentru pneuri, care trebuie sa reziste la apasari laterale si longitudinale extreme, in special in zona Eau Rouge - un viraj combinat care poate fi comparat cu un roller-coaster.

"Nu vreau sa fac promisiuni despre ceea ce vom face in etapa din Belgia. Acolo totul este imprevizibil. Ca de fiecare data o sa incerc sa profit la maxim de sesiunea de antrenamente de vineri, iar apoi sa fortez pentru un rezultat cat mai bun in calificari", a completat Robert Visoiu.

Pilotul echipei elvetiene Jenzer Motorsport a punctat anul acesta in trei curse si ocupa locul 13 in clasamentul general, cu un total de 22 de puncte.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 31 August 2012