Supercarul Nissan ZEOD intra in Cursa de la Le Mans

Supercarul Nissan ZEOD intra in Cursa de la Le Mans
ZEOD sau Zero Emissions On Demand! Asa se numeste noul hibrid radical cu care Nissan vrea sa concureze in faimoasa Cursa de 24 de Ore de la Le Mans din 2014. Compania japoneza calca astfel pe urmele Audi si Toyota, care au fabricat la randul lor supercaruri hibride.
Distribuie pe Facebook

Potrivit englezilor de la Autocar, compania japoneza a fost invitata sa concureze la anul in cursa de la Le Mans, in locul rezervat numit "Garage 56", intrare dedicata tehnologiei experimentale. Noul prototip hibrid al Nissan se numeste ZEOD (Zero Emissions On Demand), fiind propulsat de un motor pe aprindere interna alaturi de motoare electrice.

Nissan ZEOD RC

Compania afirma ca participarea in aceasta cursa va oferi informatii cruciale despre cum se pot obtine performante inalte din motoarele electrice, iar aceste informatii vor fi folosite in vederea imbunatatirii diviziei de autoturisme comerciale.

Nissan ZEOD RC

Potrivit sursei citate, Nissan va testa mai multe combinatii de motoare pana se va opri la varianta finala. Ceea ce se stie sigur este ca va folosi aceeasi tehnologie a bateriilor ca si electricul de serie Nissan Leaf EV, utilizand conceptul de franare regenerativa pentru a incarca bateriile.

Nissan ZEOD RC

Toyota cu TS030 si Audi cu R18 e-tron sunt alte companii care au dezvoltat super-prototipuri hibride.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Nissan ZEOD RC
mai multe