Tempesta la Monte Carlo

Tempesta la Monte Carlo
Indiferent ca este inclus in Intercontinental Rally Challenge sau revine acum, dupa o pauza de trei ani, in Campionatul Mondial de Raliuri, Raliul Monte Carlo ramane un raliu clasic.
Distribuie pe Facebook

Dupa recunoasteri si shakedown, Tempesta si Dorin Pulpea sunt pregatiti pentru startul in cel mai celebru raliu din lume. Dupa doua zile extrem de dificile, Marco Tempestini si Dorin Pulpea au terminat recunoasterile pentru Raliul Monte Carlo, prima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri 2012.

"Au fost cateva zile extrem de obositoare, dar nu ma plang. Problele sunt senzationale si acum de abia astept sa luam startul. In total ne asteapta 18 probe speciale, una mai dificila decat cealalta, iar obiectivul nostru este sa ajungem la sosire. Dupa ce am parcurs probele de doua ori la recunoasteri cred ca prima proba a raliului este preferata mea", a spus Marco Tempestini, care va lua startul in acest raliu cu o masina Subaru Impreza de grupa N.

5 zile, 18 probe speciale cu o lungime de 430 kilometri si peste 1.300 de kilometri de drumuri de legatura. Asa arata, pe scurt, Raliul Monte Carlo 2012. "Ne asteapta un raliu foarte greu, iar principala problema va fi, ca de obicei, vremea. Acum este soare, dar nimeni nu stie exact cum va fi in zilele urmatoare. Unele probe sunt complet uscate, iar pe altele este zapada, dar acest lucru se poate schimba oricand", a spus Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

La Monte Carlo, unul dintre factorii decisivi este alegerea pneurilor. In shakedown, programat in dimineata zilei de marti, totul a decurs fara nicio problema si echipajul Napoca Rally Academy este pregatit acum pentru prima provocare din sezonul 2012.

"Am folosit acum pentru prima oara pneurile de curse. Va fi o adevarata loterie, pe parcursul celor cinci zile, sa alegem cele mai bune pneuri pentru conditiile din munti. Acum este frig si uscat, dar vremea este total imprevizibila si se poate schimba in orice moment. Va fi un raliu dificil, dar, in acelasi timp, sunt sigur si foarte frumos. Trebuie sa gestionam cat mai bine cursa daca vrem sa ajungem duminica la Monaco", a mai spus Marco Tempestini.

Miercuri, in prima zi a raliului, startul primului concurent s-a dat la ora 8 dimineata, iar pilotii au de parcurs patru probe speciale. Ziua de joi este cea mai lunga, cu 6 probe speciale de parcurs, iar vineri si sambata se vor parcurge trei, respectiv patru probe speciale. Duminica, in ultima zi a raliului, este programata o singura proba, cu o lungime de 5,1 kilometri, care este si proba pe care pilotii pot aduna puncte suplimentare conform regulamentului Power Stage


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 18 Ianuarie 2012