Un roman castiga legendarul raliu DAKAR. Satmareanul s-a clasat pe locul 1 la clasa Malle Moto

Un roman castiga legendarul raliu DAKAR. Satmareanul s-a clasat pe locul 1 la clasa Malle Moto
  • Satmareanul Emanuel Gyenes a castigat raliul Dakar
  • Romanul s-a impus la clasa Malle Moto
  • Anul trecut a fost nevoit sa abandoneze
Distribuie pe Facebook

Celebrul raliu Dakar, poate cel mai dur din lume, a fost castigat de un roman. Satmareanul Emanuel Gyenes a terminat pe primul loc la clasa "malle moto", pe sase la clasa "marathon" si pe 29 la general.

Emanuel Gyenes, originar din Satu Mare, nu este deloc un necunoscut la celebrul raliu Dakar, poate cea mai dura competitie motorizata din lume.

Pilotul satmarean a inceput pregatirile pentru primul sau Dakar in 2006 si de atunci a strans sapte finisuri din noua posibile, a castigat de doua ori la clasa Maraton - foarte restrictiva din punct de vedere tehnic, nefiind permisa schimbarea mai multor componente de pe motocicleta, inclusiv motorul - in 2011 si 2015, iar un an mai tarziu a obtinut locul 14 la general, cel mai bun rezultat al sau.

Emanuel Gyenes la Dakar

Daca in 2019 a fost nevoit sa abandoneze, la editia din acest an Emanuel Gyenes nu s-a lasat si dupa ce a condus o perioada lunga de timp a reusit sa termine raliul Dakar 2020 pe prima pozitie la clasa Malle Moto, cea dedicata pilotilor fara asistenta.

La clasa Maraton, romanul s-a clasat pe a sasea pozitie iar la general a terminat pe 29.

Emanuel Gyenes la Dakar

Marele castigator al raliului Dakar 2020 este insa pilotul spaniol Carlos Sainz, care a terminat pe locul 1 la general, la volanul unui Mini. Locul secund a fost ocupat de Nasser Al-Attiyah (Toyota) si de Stephane Peterhansel de la BMW.

Emanuel Gyenes la Dakar

Sainz a mai castigat de 2 ori la Dakar: in 2010 cu Volkswagen si in 2018 cu Peugeot.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 17 Ianuarie 2020