Un Roman in Cursa catre Nori: Andrei Mitrasca participa la Pikes Peak 2014!

Un Roman in Cursa catre Nori: Andrei Mitrasca participa la Pikes Peak 2014!
  • Andrei Mitrasca participa la Pikes Peak 2014
  • Pilotul roman va lua startul la TIME ATTACK 2
  • Masina de competitie va fi un SEAT Ibiza Diesel
Distribuie pe Facebook

Multiplu campion in cadrul competitiei nationale de viteza in coasta, pilotul Andrei Mitrasca se pregateste de cea mai mare provocare a vietii sale: reprezentarea Romaniei la editia din acest an a legendarei Curse catre Nori de la Pikes Peak.

Francezi, japonezi, germani, iar lista poate continua (aproape) la nesfarsit. Ideea de baza este insa aceeasi: piloti de toate nationalitatile isi dau intalnire anual in Colorado, Statele Unite ale Americii, pentru a lua parte la una dintre cele mai infricosatoare curse din istoria omenirii.

Andrei Mitrasca la Pikes Peak 2014

In ciuda unui trecut bogat in lumea sporturilor cu motor, tara noastra nu a avut pana acum nici un reprezent oficial in cadrul Cursei catre Nori. Situatia se va schimba, din fericire, anul acesta, Andrei Mitrasca urmand a deveni primul pilot roman care va strabate cele peste 150 de viraje trasate de-a lungul celor aproximativ 20 de kilometri, ce transforma Pikes Peak-ul intr-un loc mai periculos chiar si decat Nurburgring-ul.

"După 5 ani de podiumuri fara abandon petrecuti in CNVC DUNLOP, am decis sa iau startul in cursa vietii mele. Am inceput pregatirile in urma cu un an. La Pikes Peak voi participa alaturi cu RUXI (SEAT IBIZA CUPRA D), cu care am inregistrat toate succesele de pana acum si care este, in momentul de fata, una dintre cele mai fiabile masini de curse din Romania", a declarat Andrei Mitrasca.

Pilotul roman va lua startul la TIME ATTACK 2, o clasa ce se adreseaza automobilelor intr-o configuratie (in mare parte) stock, fara ca micile imbunatatiri sa fie insa interzise in mod expres. Drept urmare, faptul ca elementele aerodinamice supradimensionate lipsesc cu desavarsire din peisaj nu ar trebui sa mai surprinda pe nimeni.

Andrei Mitrasca la Pikes Peak 2014

Andrei Mitrasca la Pikes Peak 2014

In schimb, motorizarea turbodiesel de 1.9 litri ascunsa sub capota a fost modificata pentru a livra putin sub 200 cai putere, in timp ce transmisia manuala a primit rapoarte scurte. De asemenea, avem discuri de franare pe ambele punti - atat pe fata, cat si pe spate, in timp ce jantele din aliaj vin la pachet impreuna cu anvelope de inalta performanta, marca si modelul DUNLOP SPORT MAXX RT.

"Sunt extrem de incantat de aceasta echipare. In urma cu ceva timp am participat la lansarea gamelor de anvelope DUNLOP Sport Maxx RT si TT pe un circuit profesionist din Spania si inca de atunci mi-am dorit sa marchez o participare la o etapa de viteza in coasta echipat cu aceste anvelope de strada. Cred ca aceste anvelope sunt ideale pentru experienta mea americana", a mai adaugat Andrei Mitrasca.

Masina este deja pregatita pentru imbarcare, iar noi ii uram prietenului nostru pilot tot norocul din lume!

Andrei Mitrasca la Pikes Peak 2014

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (28) Poze Andrei Mitrasca la Pikes Peak 2014
mai multe