Una calda, una rece pentru Robert Visoiu

Una calda, una rece pentru Robert Visoiu
Distribuie pe Facebook
Robert Visoiu a terminat pe locul 21 prima cursa de la Hockenheim, din seria GP3. Pilotul Jenzer Motorsport a plecat de pe locul al 12-lea al grilei.

Totusi, din cauza ploii, startul s-a dat in spatele masinii de siguranta. Robert a profitat de alegerea gresita a pneurilor facuta de cativa adversari si a urcat pana pe locul al 7-lea. In turul 2, in conditiile in care ploaia s-a intetit, directorul cursei a decis intreruperea cu steag rosu. Dupa restart, Robert Visoiu a fost informat ca a primit o penalizare de tip stop and go din cauza ca echipa sa a schimbat pneurile pe grila cu 3 minute inaintea stratului, lucru interzis prin regulament. Astfel Visoiu a incheiat prima alergare din Germania pe locul 21. Avea mai apoi sa fie penalizat si aruncat pe locul 24 al grilei cursei de duminica pentru faptul ca intrat pentru stop and go pe steaguri galbene.

"Decizia echipei de schimbare a pneurilor pe grila a fost una gresita. Din pacate cursa a doua va fi una mai mult decat dificila, cu un start luat din spatele grilei", a declarat Robert Visoiu la finalul zilei de sambata.

In cea de-a doua cursa GP3, Robert Visoiu a pornit de pe pozitia a 24-a. Tanarul de 16 ani a profitat de toate oportunitatile ivite si a reusit sa urce rapid pana pe locul al 12-lea, pozitie pe care a pastrat-o pana la finalul cursei. Progresul lui Robert a fost oprit de interventia safety-car-ului, care a monopolizat intreaga cursa, aceasta incheindu-se in urma masinii de siguranta.

"Startul a fost neasteptat de bun. Am avut o sansa si am profitat. Pacat ca nu am putut alerga mai mult din cauza masinii de siguranta", a declarat Robert Visoiu dupa mansa a doua.

Urmatoarea etapa seria GP3 se va desfasura peste o saptamana, la Hungaroring.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 23 Iulie 2012