Vectra Racing in top 15 cu 132 de km inainte de final

Vectra Racing in top 15 cu 132 de km inainte de final
Inainte de ultima proba speciala a Raliului Tunisiei, Mani Gyenes, Marcel Butuza si Alex Garbacea se afla in top 15. Cei trei rideri Vectra Racing au incheiat bucla de la Ksar Ghilane tot in primii 15, Mani avand al 8-lea timp al etapei, in timp ce Marcel si Alex s-au clasat pe locurile 13, respectiv 14.
Distribuie pe Facebook
Bucla Ksar Ghilane a dus concurentii, care au rezistat caldurii si nisipului extrem de fin din cei 30 de km de dune, la doar 132 de km de finish-ul celei de-a 28-a editii a Raliului Tunisiei.

Dupa ce ieri a fost nevoit sa schimbe motorul din cauza cedarii cutiei de viteze, Mani Gyenes nu a scapat de probleme nici in aceasta etapa. In urma schimbarii motorului, Mani a fost trecut la clasa SuperProductie si a primit o penalizare de 15 minute, aceasta transformnd ultimile zile din raliu in unele de antrenament pentru pilotul satmarean. Iar problemele au continuat si astazi, cand la km 50 (proba a avut in total 180), a ramas fara frana pe spate si a fost nevoit sa reduca ritmul.

Chiar daca nu mai poate castiga clasa Productie dupa incidentul din etapa a 4-a, Mani se afla chiar si cu penalizarea de 15 minute in top 10 al clasamentului general. Castigatorul Raliului Marocului din 2009 ocupa locul 8 in clasamentul general si este pe locul 4 la SuperProductie peste 450 cmc.

Marcel Butuza se afla dupa 1.199 de km de proba speciala pe locul 9 la general si pe 3 la clasa Productie. "A fost foarte greu pentru noi toti astazi in dune pentru ca, desi am trecut prin acea zona in jurul orei 09:30 dimineata, era extrem de cald si nisipul este foarte fin. La inceputul si la finalul probei au existat portiuni foarte rapide, dar nu mai aveai cum sa recuperezi timpul pierdut in dune".

Alex Garbacea: "E greu pentru mine avand in vedere ca am facut o pauza de doi ani din cauza problemelor medicale, insa sunt multumit de cum a decurs raliul pana acum. Am avut ceva probleme cu navigatia, insa am reusit sa mentin un ritm bun in toate etapele".

Ultimii kilometrii ai raliului
Etapa Ksar Ghilane Douz, programata pe 7 mai, este ultima proba din aceasta editie a raliului si a programat 132 de km in care dunele vor fi cuvantul de ordine.

Clasament general etapa 5 provizoriu

1. Helder Rodrigues      Yamaha 450
2. Marc Coma              KTM 690 Rally
3. Jakub Przygonski      KTM 690 Rally
...........................................................
8. Mani Gyenes            KTM 690 Rally
...........................................................
13. Marcel Butuza        KTM 690 Rally
14. Alex Garbacea       KTM 690 Rally
............................................................

Clasament general dupa 5 etape provizoriu

1. Chaleco Lopez         Aprilia 450
2. Jakub Przygonski      KTM 690 Rally
3. Marc Coma              KTM 690 Rally
.............................................................
8. Mani Gyenes            KTM 690 Rally
9. Marcel Butuza          KTM 690 Rally
.............................................................
12. Alex Garbacea       KTM 690 Rally
.............................................................

Intoarcerea
Mani Gyenes, Marcel Butuza si Alex Garbacea vor reveni in Romania de la aceasta etapa a Campionatului Mondial de Rally-Raid sambata, 8 mai. Cei trei piloti vor ajunge pe Aeroportul Henri Coanda la ora 17:40, cu o cursa Alitalia din directia Roma.

Distribuie pe Facebook
mai multe