VIDEO: Cea mai rapida masina din lume poate fi aceasta Dacia Logan care face 0-100 in sub 2 secunde!

VIDEO: Cea mai rapida masina din lume poate fi aceasta Dacia Logan care face 0-100 in sub 2 secunde!
  • Peste 700 cp puterea motorului
  • 0-100 in sub 2 secunde
  • Cel mai rapid Logan din lume
Distribuie pe Facebook

In Campionatul National de Rallycross din Franta, echipa numita Team Olymeca Sport a ales o Dacia Logan ca sa concureze in sezonul actual. Insa nu este un Logan obisnuit, ci o masina de competitie in toata regula, una din cele mai rapide din lume.

In caz ca nu stiai, masinile care participa in Rallycross sunt cele mai rapide din lume. Sunt usoare, au motoare turbo si tractiune 4x4, iar puterea uriasa face ca acceleratia de la 0 la 100 km/h sa se faca in sub 2 secunde. Astfel de masini au celebrii piloti din Campionatul Mondial RX, precum Ken Block sau Petter Solberg. Insa exista si campionate nationale, cum este cel din Franta. Acolo unde, incepand de anul acesta, va lua startul si un Logan romanesc condus de David Olivier.

Dacia Logan Rallycross Olymeca

Echipa Olymeca Sport ce ii are parteneri pe YACCO, producatorii de uleiuri pentru competitii, a modificat un Logan cu ajutorul celor de la Nantes Equip'Auto Saint Herblain. Rezultatul este unul spectaculos: o putere necunoscuta, dar probabil peste 700 cp, tractiune 4x4 cu o cutie secventiala de curse, motor de 2 litri turbo, anvelope Avon si o aderenta uriasa. Destul incat acceleratia pana la 100 km/h sa se faca in sub 2 secunde. Adica similara cu cea a unei masini de drag-race profesionala...

Poate ca invidiosii si carcotasii vor spune ca masina nu mai este o Dacie Logan. Poate ca vor spune ca nu are nicio legatura cu masina romaneasca. Dar vor gresi. Chiar daca motorul si tot ce tine de partea de performanta nu sunt de Logan, masina la baza este un Logan fabricat la Mioveni. Si, la final, dupa ce va lua startul si va concura cot la cot cu alte masini puternice, aceasta masina alba a echipei Olymeca Sport va purta cu mandrie sigla Dacia. Sigla marcii romanesti.

Speram ca in viitor sa vedem marca Dacia si in World RX, acolo unde ar putea sa bata la fundul gol automobile scumpe si performante conduse de vedete. Speram ca se va intampla asa!

Foto + Video: Olymeca Sport

Dacia Logan Rallycross Olymeca

Dacia Logan Rallycross Olymeca

Dacia Logan Rallycross Olymeca

Dacia Logan Rallycross Olymeca

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Dacia Logan Rallycross Olymeca
mai multe