Week-end triumfal pentru BMW: victorii in ADAC GT Masters, WTCC si campionatele GT din Japonia si Italia

Week-end triumfal pentru BMW: victorii in ADAC GT Masters, WTCC si campionatele GT din Japonia si Italia
Distribuie pe Facebook
BMW poate privi cu mandrie la week-endul de cursa ce a trecut, datorita victoriilor si podiumurilor obtinute: la Lausitzring (Germania), Bruno Spengler (Canada) a sarbatorit prima victorie BMW in DTM dupa 20 de ani, la doar a doua cursa din sezonul de revenire BMW. Insa nu numai echipele BMW DTM au fost cele care au avut parte de victorii in cursele din acest week-end. Succesul a fost reusit si de mai multe echipe private BMW, inscrise in diferite campionate unde utilizeaza o varietate de modele.
BMW are o traditie bogata ca furnizor pentru echipele private si acest week-end este o demonstratie clara a succesului acestui program. Un alt exemplu elocvent este celebra cursa de 24h de la Nurburgring unde unul din trei modele participante este BMW la o lista de start de aproximativ 200 de masini.
"Astazi am avut numeroase motive de sarbatoare", a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. "Victoria noastra din DTM a fost una fantastica. Dar echipele de client au avut si ele parte de succese cu BMW Z4 GT3 si BMW 320 TC si au obtinut victorii. Datorita acestora, am avut parte de un week-end perfect. Astazi a fost o zi excelenta pentru familia BMW Motorsport."
Duminica, BMW Z4 GT3 a obtinut prima sa victorie din ADAC GT Masters. Pe "Circuit Park Zandvoort" (Olanda), eroii locali Jeroen den Boer (Olanda) si Simon Knap (Olanda), piloti Team DB Motorsport, au trecut linia de sosire pe prima pozitie. Dupa 35 de tururi, cei doi au reusit sa incheie cu un avans de 3,721 secunde fata de masina de pe locul al doilea - un alt model BMW Z4 GT3, pilotat pentru Schubert Motorsport de Claudia Hurtgen (Germania) si Dominik Schwager (Germania). Astfel, spectatorii olandezi au asistat la prima dubla BMW in acest campionat. Sambata, Den Boer si Knap urcasera deja pe podium, dupa ce au terminat prima cursa pe locul al doilea.
BMW Z4 GT3 dovedeste ca este forta dominanta si in Campionatul GT al Italiei. In etapa de debut a sezonului, la Vallelunga (Italia), Thomas Biagi (Italia) si Stefano Colombo (Italia), membri ai Team BMW Italia, au incheiat pe locul al doilea in cursa de sambata. Duminica, cei doi piloti aflati sub comanda directorului Roberto Ravaglia (Italia) au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului, dupa ce au trecut linia de sosire cu un avans de 7,457 secunde fata de modelul Ferrari de pe locul secund. Dupa acest prim week-end, Biagi si Colombo se afla pe primul loc in clasamentul pilotilor.
"GSR&Studie with TeamUkyo" a demonstrat vineri ca BMW Z4 GT3 este mai mult decat o garantie a succesului in Europa: in a doua cursa a categoriei GT300 din campionatul Super GT al Japoniei, Nobuteru Taniguchi (Japonia) si Tatsuya Kataoka (Japonia) au incheiat etapa de la Fuji (Japonia) pe primul loc dupa 104 de tururi. Dupa ce au incheiat pe locul al treilea in prima runda de la Okayama (Japonia) - desfasurata la inceputul lunii aprilie -, pilotii japonezi au trecut pe primul loc al clasamentului general datorita victoriei de la "Fuji International Speedway".
De-a lungul ultimelor saptamani, BMW Z4 GT3 a sarbatorit clasari pe podium si victorii in mai multe competitii renumite, printre care Blancpain Endurance Series, VLN Endurance Championship de la Nurburgring si campionatele GT nationale din Brazilia si Marea Britanie.

La Budapesta (Ungaria), Norbert Michelisz (Ungaria) a reusit prima sa victorie in FIA World Touring Car Championship (WTCC), in fata a 52.000 de spectatori. Pilotul Zengo Motorsport a castigat cea de-a doua mansa de la Hungaroring (Ungaria). Pornit de pe locul al cincilea al grilei, el a reusit un start fantastic cu BMW 320 TC, a preluat conducerea in primul tur si nu a parasit primul loc pana la sosire. Mehdi Bennani (Maroc) a reusit o cursa perfecta pentru BMW dupa ce a incheiat pe locul al treilea.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 7 Mai 2012