2020 este anul quattro. Legendarul sistem de tractiune integrala de la Audi implineste 40 de ani

2020 este anul quattro. Legendarul sistem de tractiune integrala de la Audi implineste 40 de ani
  • Sistemul quattro implineste 40 de ani
  • Audi pregateste peste 20 de evenimente speciale
  • Primele au loc in Germania si Austria
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile sarbatoreste cei 40 de ani impliniti de sistemul de tractiune integrala quattro cu peste 20 de evenimente speciale. Primele vor fi organizate in Germania si Austria.

Desi ideea de un Audi cu tractiune integrala dateaza inca de pe vremea lui August Horch (fondatorul brand-ului din Ingolstadt), aceasta a fost pusa in practica de-abia in 1977 atunci cand Jorg Bensinger, pe atunci inginerul care se ocupa de sasiuri, a propus dezvoltarea unei masini de performanta cu tractiune integrala.

Audi quattro

Totul dupa ce a observat ca Volkswagen Iltis, un vehicul dezvoltat pentru armata germana, reusea sa-si invinga rivalii pe teren accidentat si, in special, pe zapada.

Dupa trei ani de munca, Audi lansa in cadrul Salonului Auto de la Geneva un model care avea sa faca istorie, in mare parte datorita sistemului de tractiune integrala cu care era echipat. Este vorba despre Ur-Quattro, sau pe scurt Quattro.

Audi quattro

Audi quattro

Profitand de proaspat schimbatele reguli de la raliuri, Audi si-a inscris noul model la curse si in urmatorii doi ani originalul Quattro s-a dovedit invincibil. In semn de apreciere, Audi a decis ca toate modelele viitoare echipate cu tractiune integrala sa poarta si denumirea quattro.

Audi quattro

Anul acesta, sistemul quattro implineste 40 de ani si pentru a marca momentul producatorul din Ingolstadt a anuntat pregatirea a peste 20 de evenimente speciale. Primele sunt programate pentru luna februarie in Germania si Austria.

Audi quattro

Programul organizat de divizia Audi Tradition debuteaza cu Bremen Classic Motorshow, unde unde fanii vor putea admira modele clasice echipate cu tractiunea integrala quattro. Urmeaza mai apoi Grand Prix Ice Race in Zell am See, unde Audi vrea sa participe cu un Quattro Rallye S1.

Audi quattro

Ulterior, fanii vor avea parte de alte surprize la Techno Classica din Essen, la Goodwood Festival of Speed, la Eifel Rallye Festival din Daun, Heidelberg Historic, Sachsenring Classic, Donau Classic, Copenhagen Historic Grand Prix, Sachsen Classic Show si Rossfeld Hillclimb.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Audi quattro
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 3 Februarie 2020