5 sfaturi pentru un consum cat mai redus de combustibil

5 sfaturi pentru un consum cat mai redus de combustibil
  • Anticipeaza cat poti de mult
  • Foloseste pilotul automat, mai ales pe autostrada
  • Pastreaza o viteza maxima constanta
Distribuie pe Facebook

Consumul unei masini este influentat de mai multi factori pe care cel de la volan nu ii poate controla, insa sunt si anumite lucruri pe care soferul le poate face pentru a nu vizita atat de des benzinariile.

Mai jos sunt cinci sfaturi usoare pe care daca le urmezi vei putea simti o scadere a consumului de combustibil cu 20%-25%. Nu este mult insa la final de luna, sa zicem, vei vedea ca a meritat sa nu pleci sportiv de la semafor, spre exemplu.

Asadar, ca tot am pomenit de plecarea de la semafor, pentru un consum cat mai redus nu accelera aiurea in trafic si nu condu de parca ti-ar da cineva un premiu ca ajungi cu cinci minute mai devreme. Schimba vitezele la turatii relativ joase (intre 2000 si 2500 rpm) si chiar daca distanta pana la urmatoarea oprire este scurta nu te sfii sa folosesti mai multe viteze.

Apoi, incearca sa anticipezi cat poti de mult. Am vazut multi conducatori auto care franeaza in ultimul moment atunci cand semaforul este rosu, chiar daca l-au observat de la departare. In oras, cel mai bine este sa conduci constant si sa franezi din timp. Cand te apropii de un semafor si vezi ca este rosu, las-o mai usor, nu are rost sa accelerezi aiurea.

Cand mergi la drum lung, sau pur si simplu iesi putin din oras, foloseste pe cat posibil pilotul automat. Pe autostrada mai ales este mana cereasca pentru ca pastreaza o viteza si o turatie constanta, iar in acest fel consumul de combustibil scade.

Totodata, ai grija la viteza maxima cu care circuli. Daca pastrezi o viteza constanta de 90-100 de kilometri pe ora este perfect pentru ca motorul nu depune foarte mult efort pentru a combate efectele aerodinamice si implicit nici nu "mananca" mult. Daca vrei un consum cat mai mic nu trebuie sa te grabesti.

Folosirea cat mai rar, sau chiar deloc, a aerului conditionat este o alta modalitate prin care poti sa scazi consumul de combustibil. Cand climatizarea este pornita, motorul are o sarcina in plus (sa invarta compresorul) iar pentru asta are nevoie sa arda mai mult combustibil. Spre exemplu, in oras incearca sa circuli cu geamurile deschise.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 Septembrie 2018