8 masini de politie de care nu ai cum sa scapi

8 masini de politie de care nu ai cum sa scapi
Oricat de mult ai incerca sa scapi de la locul unei infractiuni intr-o masina rapida, in unele zone de pe glob acest lucru pare practic imposibil. Noile dotari ale fortelor politienesti ar putea lasa cu gura cascata orice colectionar de supercaruri din lumea intreaga.
Distribuie pe Facebook

Flota de masini a Politiei din Dubai, de exemplu, pare un fel de "garaj al lui Ali Baba", umplut cu supercar-uri de vis. In alte state, politistii beneficiaza de automobile sport pe care le pot proba pentru diverse perioade de timp.

Iata cateva dintre orasele in care fuga la volan poate fi cea mai proasta idee a unui infractor.

1. Chevrolet Camaro SS (Dubai Police)

8 masini de politie de care nu ai cum sa scapi

Chevy-ul Camaro SS a intrat in dotarea politistilor din Dubai abia acum 2 ani. Pana atunci, masina bifase timp de trei ani prezenta pe primul loc in categoria Best Muscle Car in Emiratele Arabe Unite. Un motor V8 de 6,2 litri cu 426 CP poate propulsa automobilul pe soselele din Dubai cu 250 km / h.

2. Ferrari FF (Dubai Police)

8 masini de politie de care nu ai cum sa scapi

Langa ce o sa traga Camaro in garaj? Langa un Ferrari FF achizitionat special pentru politistele din orasul-stat din desert. De ce si-a luat politia din Dubai un Ferrari? Pentru ca se poate! Sau cel putin asa explica lt-generalul Dhahi Khalfan Tamim :"Dubai este un oras unic si dotarile sale trebuie sa reflecte acest lucru".

Caracteristici: viteza maxima de 335 km/h si acceleratie 0-100 km/h in doar 3,7 secunde. Masina a fost achizitionata in aprilie 2013, la doar doua saptamani dupa cumpararea unui...

3. Lamborghini Aventador LP700-4 (Dubai Police)

8 masini de politie de care nu ai cum sa scapi

Da, se pare ca si in randul politistilor arabi disputa dintre Ferrari si Lamborghini starneste conflicte. Drept urmare, departamentul din Dubai a rezolvat eterna rivalitate.

Ambele masini, Ferrari-ul FF si Lamborghini-ul Aventador, sunt folosite de patrulele care asigura permanenta in zonele frecventate de turisti. 350 km/h viteza maxima si sprintul de 0-100 km/h in doar 2,9 secunde fac din supercarul italian o masina in care iti vine sa te lasi oricand incatusat.

4. Aston Martin One-77 (Dubai Police)

8 masini de politie de care nu ai cum sa scapi

Gata, asta este aroganta maxima facuta de seici. Nu doar ca i-au suflat brandul auto al lui James Bond si l-au "abtibilduit" dupa pofta inimii, dar masina lor de politie este unul dintre cele numai 7 exemplare ale seriei Q produsa in randul seriei Aston Martin One-77.

Politia din Dubai a achitat 2 milioane de dolari pe acest bolid cu motor V12 de 7,3 litri si viteza maxima de 354 km/h.

5. Cadillac CTS-V (Bloomfield PD)

8 masini de politie de care nu ai cum sa scapi

Nici pana acum nu se stie care este relatia speciala intre ofiterul de politie Noel Clason din Bloomfield, Michigan si General Motors, dar cert este ca niciun coleg de-al lui nu are de gand sa se planga.

Din 2009 si pana in prezent, fiecare masina de top iesita pe portile fabricilor GM isi face "stagiul de pregatire" de 30 de zile in dotarea politiei din Bloomfield. Primul exemplar livrat in mainile politistilor a fost un Cadillac CTS-V. Motor V8 de 6,2 litri, 556 CP, viteza maxima 262 km/h.

6. Lexus IS-F (Humberside Police)

8 masini de politie de care nu ai cum sa scapi

Nu te gandi ca in Marea Britanie o stergi usor de la locul unei infractiuni. Nu in apropiere de Humberside, oricum. Politia din micul oras si-a dotat patrula rutiera cu un IS-F capabil sa zboare cu 270 de kilometri la ora.

Politistii sustin ca pana acum a ajutat la prinderea unor traficanti de droguri aflati in masini sport, iar interiorul Lexus-ului este blindat cu aparatura electronica, radare hi-tech si computere conectate la baza de date a politiei.

7. Spyker C8 Spyder (Flevoland PD)

8 masini de politie de care nu ai cum sa scapi

Olandezii aproape ca au fost deschizatori de drumuri in dotarea moderna a patrulelor politiei rutiere. In 2006, constructorul auto Spyker a realizat la comanda un exemplar de C8 Spyder, propulsat de un motor Audi V8 de 4,2 litri. Are 400 CP si poate atinge 301 km/h.

8. Lamborghini Gallardo LP560-4 (Italia)

8 masini de politie de care nu ai cum sa scapi

Ceva mai stransi la buzunar decat seicii din Dubai, politistii italieni au trebui sa se multumeasca cu un Gallardo in 2004. De atunci insa, flota de Lambo din dotarea politiei italiene a crescut consistent, pana la 4 automobile, ultima achizitie fiind facuta in 2008 de brigada rutiera de autostrazi din Lazio.

Motor V10 de 5,2 litri, acceleratie 0-100 km/h in 3,7 secunde si o viteza maxima de 327 km/h sunt la mana politistilor din peninsula. In decembrie 2009, una dintre masini a fost avariata iremediabil intr-o urmarire pe autostrada.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze 8 masini de politie de care nu ai cum sa scapi
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 Februarie 2015