A 8-a minune a lumii este gata: Pasajul Piata Sudului a fost dat in folosinta complet

A 8-a minune a lumii este gata: Pasajul Piata Sudului a fost dat in folosinta complet
  • 356 de metri are pasajul Piata Sudului
  • 127 de milioane de lei, costul total
  • 18 milioane de lei suportati de UE
Distribuie pe Facebook

Dupa mai bine de 3 ani, lucrarile pentru Pasajul Piata Sudului s-au finalizat. De fapt, numai cele subterane, pentru ca tocmai a fost dat in folosinta pasajul destinat traficului rutier pe toate cele 4 benzi. Insa la suprafata, tramvaiul si pietonii mai au de asteptat.

Dupa zeci de promisiuni nefondate care ne-au dezamagit venite din partea primarilor, cum ca pasajul Piata Sudului va fi terminat in 1 an, dupa care in 2, ba la iarna, ba la primavara, dupa ce a avut zeci de depasiri ale termenlor de finalizare, in sfarsit, soferii pot circula pe toate cele 4 benzi.

Investitia totala se ridica la 127 de milioane de lei, din care 90 la suta ar fi trebuit sa fie fonduri europene. Din cauza intarzierilor, doar 18 milioane de lei au putut fi decontati la UE, iar restul banilor au fost platiti din bugetul municipalitatii. Tipic romaneste...

Gabriela Firea si primarul sectorului 4, Daniel Baluta, au declarat ca urmeaza in continuarea pasajului largirea bulevardului pentru ca fluxul de masini sa circule si dincolo de pasaj fara probleme. In plus, se pare ca finalizarea acestui pasaj buclucas o sa scada timpul de asteptare in trafic cu 70%.

"Pana la inceperea scolilor, in jurul datei de 10 septembrie, avem angajamentul constructorului ca si zona de tramvai sa fie inaugurata si lansata", a mai adaugat d-na Firea.

Suntem curiosi daca cetatenii sectorului 4 au ceva de spus ca ei au platit pana la urma lucrarea. Si daca au de gand sa traga pe cineva la raspundere ca finantarea europeana a fost pierduta din pricina incompetentei autoritatilor de sector. Sau daca soferii care au aruncat pe fereastra mii de lei in cozi isi vor cere inapoi banii pe carburant... Din nefericire, noi, ca romani, am ajuns sa ne bucuram la finalizarea unui pasaj care ne-a creat numai necazuri si gauri in buget, fara ca cineva sa raspunda pentru intarzierile foarte mari.

Foto: HotNews.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe