A avut rivali de temut, de la Audi si Volvo, dar n-au avut nicio sansa. Masina Anului 2019 in lume este...Jaguar I-Pace

  • Jaguar I-Pace este Masina Anului 2019 in lume
  • Audi A7 a fost desemnat Luxury Car of the Year
  • I-Pace are o autonomie de maxim 480 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Juriul World Car Awards a ajuns la concluzia ca premiul cel mare merita sa mearga in 2019 la Jaguar I-Pace. SUV-ul electric a mai castigat alte doua trofee, inclusiv pentru design.

La inceputul lunii martie, chiar inainte ca Salonul Auto de la Geneva sa isi deschida portile, juriul European Car of the Year, format din jurnalisti, a desemnat Jaguar-ul I-Pace ca fiind Masina Anului 2019 in Europa. Anul trecut, cel mai ravnit trofeu de acest tip de pe Batranul Continent a ajuns la Volvo pentru XC40.

World Car of the Year

Spre deosebire de SUV-ul suedezilor, I-Pace a mai castigat acum si titlul de Masina Anului in Lume, recunoastere acordata in cadrul Salonului Auto de la New York. In 2018, Masina Anului in Lume a fost Volvo-ul XC60.

World Car of the Year

In lupta pentru titlul suprem, Jaguar I-Pace a avut rivali de temut precum Audi E-Tron sau Volvo S60/V60, dar in final juriul a decis ca SUV-ul electric al britanicilor merita toata gloria. Deasemenea, I-Pace a mai castigat la doua categorii: Car Design of the Year si Green Car of the Year.

Aici s-a batut cu Suzuki Jimny si Volvo XC40, respectiv cu Audi E-Tron si Hyundai Nexo.

World Car of the Year

In cadrul aceluiasi eveniment, titlul de Performance Car of the Year a fost castigat de noul McLaren 720S. Pentru a intra in competitie, o masina trebuie sa fie produsa in minim 2.000 de unitati si sa fie vanduta pe cel putin doua continente in perioada 1 ianuarie 2018 si 31 mai 2019.

World Car of the Year

Noul Audi A7 a fost desemnata Luxury Car of the Year, detronand astfel modele ca BMW Seria 8 sau Audi Q8.

World Car of the Year

Cat despre titlul de Urban Car of the Year, acesta a plecat spre Suzuki Jimny. In finala acestei categorii s-au mai calificat Hyundai Santro si Kia Soul.

World Car of the Year

Revenind la marele castigator, Jaguar I-Pace, acesta este disponibil si pe piata din Romania, acolo unde porneste de la 77.945 de euro cu TVA. Propulsat de doua motoare electric, I-Pace dispune de 400 CP si 696 Nm cuplu si accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 4.8 secunde. Autonomia declarata de producator este de maxim 480 de kilometri.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze World Car of the Year
mai multe