A facut inchisoare pentru ca si-a incarcat masina electrica la priza scolii

A facut inchisoare pentru ca si-a incarcat masina electrica la priza scolii
  • Posesorul unui Nissan LEAF a fost arestat pentru ca si-a incarcat masina la priza scolii
  • Conform primelor informatii, valoarea furtului de electricitate s-a ridicat la 5 centi
  • Barbatul acordat de furt a fost nevoit sa petreaca mai mult de 15 ore in arestul politiei
Distribuie pe Facebook

Proprietarul unui Nissan Leaf a fost pus sub acuzare de autoritatile americane pentru ca si-a incarcat masina la priza unei scoli unde fiul sau juca tenis, producand astfel un "furt de electricitate" in valoare de 5 centi.

Orasul Chamblee, statul american Georgia. Intr-o sambata dimineata de noiembrie, Kaveh Kamooneh si-a luat fiul de 11 ani in autoturismul personal marca Nissan Leaf si l-a dus la scoala din localitate pentru a juca o partida de tenis. Ajuns acolo, barbatul si-a permis sa isi incarce masina electrica la o priza exterioara a scolii. In cateva minute, Kamooneh s-a trezit cu politia pe cap, relateaza portalul 11alive.

"Mi-a spus ca ma va acuza de furt, deoarece am luat electricitate de la scoala", a declarat americanul, care spune ca nu a folosit priza mai mult de 20 de minute. "Nu stiu cat de multa electricitate a furat. Dar nu conteaza. A incalcat legea. A furat ceva ce nu ii apartinea", a fost parerea ofiterului Ernesto Ford, de la Departamentul de Politie din Chamblee. Acesta a adaugat ca ofiterul de caz trebuia sa il aresteze pe sofer pe loc, insa acesta a completat numai un raport detaliat al cazului. "Furtul de electricitate" a fost de 5 centi.

Dupa 11 zile, doi politisti au aparut la usa proprietarului Nissan Leaf si l-au arestat. "M-au arestat in jurul orei opt seara", a spus barbatul. Ernesto Ford a declarat ca mandatul de arestare a fost emis dupa ce s-a stabilit ca nici unul din oficialii scolii nu i-a permis barbatului sa isi incarce bateria masinii la priza unitatii de invatamant. Ofiterul a precizat ca in acest caz politia s-a autosesizat, nefiind nevoie ca scoala sa depuna plangere.

Astfel, "hotul de electricitate" a petrecut mai mult de 15 ore in arestul politiei. Asta desi paguba facuta scolii a fost, potrivit lui Don Francis de la "Clean Cities Atlanta", o organizatie care militeaza pentru vehiculele electrice, de numai 5 centi. Intrebat daca ar proceda la fel in cazul unei situatii asemanatoare, ofiterul Ford nu a stat pe ganduri si a declarat: "Absolut.".

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Decembrie 2013