A fost dat startul productiei in serie a noului camion Mercedes-Benz Actros la fabrica din Worth

A fost dat startul productiei in serie a noului camion Mercedes-Benz Actros la fabrica din Worth
Primul Mercedes-Benz Actros nou paraseste linia de asamblare Noul Actros "made in Worth" Flexibilitate si calitate la fabrica din Worth "Noul Mercedes-Benz Actros stabileste nivelul de referinta printre competitorii sai si este cel mai important camion Mercedes-Benz al deceniului", spune Dieter Zetsche, CEO a Daimler AG si Presedinte al diviziei Mercedes-Benz Cars
Distribuie pe Facebook

Worth - 30.09.2011, fabrica Mercedes-Benz din Worth a inceput productia in serie a noului camion Actros. Pentru a marca evenimentul, Dr. Dieter Zetsche, CEO al Daimler, a stat la volanul primei unitati abia iesite de pe linia de asamblare a fabricii. Noul Actros a fost reproiectat in intregime si deja indeplineste limitele stricte de emisii, impuse de Euro VI. In comparatie cu vechiul Actros, noul model consuma cu 6-7 procente mai putin combustibil in varianta Euro V, si cu 3-4 procente mai putin combustibil in varianta Euro VI. Camionul este rezultatul a mai mult de zece ani de munca asidua, al peste 20 de milioane de kilometri parcursi in teste si al mai mult de 2 miliarde de euro investite in dezvoltare si tehnologie de productie. Iar pentru ca o lansare in industria autovehiculelor comerciale la aceasta scara are loc numai o data la 15 ani, fabrica si angajatii sai au inceput pregatirile pentru acest eveniment cu ani in urma.

"Cu divizia Daimler Trucks vrem sa crestem mai repede decat intreaga piata si sa vindem mai mult de 500.000 de camioane in 2013", a spus Dr. Dieter Zetsche, CEO al Daimler si Presedinte al Diviziei Mercedes-Benz Cars din Worth. "Noul Mercedes-Benz Actros stabileste nivelul de referinta printre competitorii sai si este cel mai important camion Mercedes-Benz al deceniului."

Flexibilitate la fabrica Mercedes-Benz din Worth

Fabrica din Worth produce fiecare camion conform specificatiilor clientilor. Acestea au determinat crearea unei varietati mari de camioane astfel incat, conform statisticilor, nu exista doua camioane produse intr-un an care sa fie identice. Ce este neobisnuit la productia din Worth este ca toate cele trei modele de serie Mercedes-Benz (Actros, Axor si Atego) sunt facute pe aceeasi linie de asamblare. Acestor modele li se va alatura si noul Actros, care va fi integrat in procesul actual de productie in serie si va fi asamblat pe aceeasi linie de productie ca si modelele de serie curente.

Inalta calitate de la fabrica Mercedes-Benz din Worth
Mai mult de 2 miliarde de euro au fost cheltuite in scopul dezvoltarii noului camion si pentru pregatirea fabricii din Worth si a echipamentului pentru lansarea productiei. Compania a construit un depozit automatizat pentru piesele de dimensiuni mici, care constituie baza unui nou concept logistic. De asemenea, aceasta a stabilit si un Centru de Dezvoltare si Cercetare, o pista de testare pentru noile generatii de camioane, care aduce si mai aproape aria de dezvoltare de cea de productie. Angajatii au trecut printr-un program intensiv de pregatire care i-a familiarizat cu sistemul noului Actros.

"Fabrica noastra va ramane caminul Actros-ului", spune Yaris Pursun, Presedintele fabricii Mercedes-Benz din Worth. "Ne-am pregatit temeinic pentru lansarea productiei noului Actros. Pentru noi, calitatea marca Worth reprezinta calitate superlativa, inca de la primul nou Actros, raspunzand intotdeauna motto-ului "Trucks you can trust".

Mercedes-Benz are aproximativ 12.000 de angajati la fabrica sa din Worth. Primul Mercedes-Benz Actros a iesit de pe linia de productie in 1996 si acum este cel mai bine vandut model de serie, alaturi de Mercedes-Benz Atego si Mercedes-Benz Axor. Peste 700.000 de camioane Actros au parasit fabrica pana la aceasta data, iar inregistrarile contabile pentru camioane reprezinta doua treimi din profitul anual al fabricii din Worth.


Mai multe informatii despre Mercedes-Benz si fotografii (Nr. 11A677, 11A678, 11A1066) gasiti la www.media.mercedes-benz.ro si www.mercedes-benz.ro.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Octombrie 2011