A fost destul de popular in trecut. Acum Volkswagen vrea sa-l retraga din gama de modele vandute in Europa

A fost destul de popular in trecut. Acum Volkswagen vrea sa-l retraga din gama de modele vandute in Europa
  • Volkswagen intentioneaza sa retraga modelul Jetta din Europa
  • Sedanul compact se confrunta cu vanzari din ce in ce mai slabe
  • Jetta a disparut de pe site-urile VW din Marea Britanie, Germania sau Franta
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile intentioneaza sa retraga un model destul de popular in trecut de pe piata europeana. Momentan, respectiva masina nu mai poate fi achizitionata din Germania, Franta si Marea Britanie.

Pe langa problemele cu care se confrunta chiar si acum, la doi ani de la izbucnirea scandalului Dieselgate, Volkswagen nu sta deloc bine nici atunci cand vine vorba despre vanzarile anumitor modele. In aceasta situatie se afla si Jetta, un nume care a debutat in 2005 ca inlocuitor pentru Bora, si care in 2006 s-a vandut in aproape 49.000 de unitati.

Volkswagen Jetta

Intre timp insa, o parte din clienti a inceput sa se orienteze spre alte modele din gama, precum Golf sau Polo, iar o alta spre SUV-uri, astfel ca popularitatea lui Jetta a scazut vertiginos. Anul trecut, numai 9.000 de europeni au optat pentru acest model, iar in primele 10 luni ale lui 2017, Volkswagen a comercializat numai 5.300 de exemplare pe Batranul Continent.

Volkswagen Jetta

Ei bine, oficialii brand-ului din Wolfsburg par ca au luat deja o decizie in ceea ce priveste viitorul acestui model in Europa, avand in vedere ca sedanul compact tocmai a disparut din gama de modele de pe site-urile Volkswagen din Germania, Marea Britanie si Franta. In plus, pe site-ul Volkswagen Romania, Jetta inca mai are in lista, insa nu mai poate fi configurat.

Volkswagen Jetta

Toate acestea prevestesc eliminarea lui Jetta din gama de modele vandute in Europa, o informatie neconfirmata oficial (cel putin pana acum) de producatorul german de automobile. In schimb, purtatorul de cuvant al reprezentantei din Marea Britanie s-a limitat sa afirme ca acest model a ajuns la finalul ciclului de viata, de unde si eliminarea din oferta.

Volkswagen Jetta

In cealalta parte a lumii, adica in Statele Unite ale Americii, acest model se vinde inca foarte bine. Mai mult decat atat, Volkswagen a anuntat ca va lansa in ianuarie, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, o noua generatie pentru Jetta, dedicata insa exclusiv pietei locale.

Volkswagen Jetta

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volkswagen Jetta
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 8 Noiembrie 2017