A primit 2.000 de lei amenda pentru ca a mers sa-si spele masina, desi autoritatile au spus ca acest lucru este permis

A primit 2.000 de lei amenda pentru ca a mers sa-si spele masina, desi autoritatile au spus ca acest lucru este permis
  • Un barbat din Vatra Dornei a fost amendat pentru ca a mers sa-si spele masina
  • Autoritatile din Romania au mentionat insa anterior ca acest lucru este permis
Distribuie pe Facebook

Un barbat din Vatra Dornei a fost amendat cu suma de 2.000 de lei pentru ca a mers sa-si spele masina in plina pandemie de coronavirus, cu toate ca autoritatile au mentionat anterior ca acest lucru este permis.

Chiar daca suntem indemnati sa ne informam doar din surse oficiale, ei bine... iata ca uneori nici macar informatiile oferite de autoritati nu se potrivesc cu situatia din teren. A descoperit-o recent, pe propria lui piele, un barbat din Vatra Dornei, care a fost amendat cu suma de 2.000 de lei pentru a mers sa-si spele masina, in plina pandemie de coronavirus, la o spalatorie din municipiul statiune, scrie Monitorul de Suceava.

Sanctiunea a fost aplicata in 12 aprilie, potrivit sursei citate, la doar cateva ore dupa ce pe site-ul stirioficiale.ro a fost publicat un material in care se precizeaza ca sunt permise deplasarile la spalatoriile auto pentru curatarea masinilor, atunci cand acest lucru este necesar, dar cu respectarea stricta a prevederilor ordonantelor militare.

"Am plecat de la domiciliu cu declaratia pe proprie raspundere completata cu destinația Magazin Lidl, fiind cel mai apropiat, si apoi o spalatorie auto Self wash din imediata apropiere. Am fost surprins la spalatorie de catre un echipaj de politie si tratat ca un infractor.

Le-am prezentat declaratia si actul de identitate. Politistul care m-a abordat cu o tonalitate vadit agresiva si aroganta mi-a explicat ca nu am ce cauta acolo, ca spalatoriile auto sunt destinate doar politiei, salvarii si taximetristilor si ca doreste sa ma amendeze. Am incercat sa-i explic de precizarile oficiale ale MAI, dar agentul in cauza mi-a spus ca nu il intereseaza ce spune Velea sau prim-ministrul sau ce scrie pe pagina oficiala a MAI si ca daca in ordonanta nu scrie negru pe alb ca ai voie la spalatorie, el ma amendeaza si ca scopul lui este de a aplica doar ordonantele militare.

Colegul sau intre timp a cautat pe telefon textul publicat si a incercat sa i-l arate, dar acesta a ramas ferm pe pozitie. Colegul parea ca nu este intru totul de acord cu actiunile agentului cu pricina, drept urmare s-a retras in masina", precizeaza barbatul din Vatra Dornei.

Acesta mai acuza si ca politistul a stat la mai putin de un metru de el, i-a retinut buletinul mai bine de jumatate de ora pentru verificari, fara a-l dezinfecta apoi si i-a inmanat un pix ”rontait” pentru a semna procesul verbal, conform Monitorul de Suceava.

Sursa: Monitorul de Suceava

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Aprilie 2020