A tinut o Toyota 86 in drift vreme de sase ore pentru a dobori un record mondial

A tinut o Toyota 86 in drift vreme de sase ore pentru a dobori un record mondial
  • Un sud-african a facut drift continuu vreme de 6 ore
  • Acesta a doborat recordul precedent reusit de un neamt
  • Masina a fost stock, cu exceptia unui rezervor de combustibil in plus
Distribuie pe Facebook

Un jurnalist sud-african a doborat recordul mondial pentru un drift continuu dupa ce s-a invartit pe parcursul a sase ore cu o Toyota 86 stock.

In urma cu 5 ani, niponii de la Toyota prezentau in premiera modelul 86 si il numeau succesorul legendarei AE86. Desi unii fani au comentat indelung aceasta afirmatie, cei mai multi au cazut de acord ca "noua 86" este o masina sport veritabila, cu o manevrabilitate foarte buna si un echilibru superior in segment.

Modelul japonez este des-intalnit in lumea curselor de masini, mai ales la drift, acolo unde pilotii il aleg tocmai pentru rigiditatea sasiului si pentru cele doua caracteristici enumerate mai sus. Dovada ca Toyota 86 este o masina buna pentru acest sport devenit extrem de popular in ultimii ani sunt si recordurile mondial pe care le detine.

Toyota 86- record drift

Cu trei ani in urma, neamtul Haral Muller reusea sa se invarta incontinuu nu mai putin de 144,126 kilometri in Turcia, la volanul unui astfel de model. Recordul a fost oficializat de cei de la Guiness World Records, si a fost doborat anul acesta.

Performanta ii apartine sud-africanului Jesse Adams, care a reusit un drift continuu pe o distanta de 168,502 kilometri. Acesta a mentinut o viteza medie de 29 de km/h si s-a invartit vreme de 6 ore de mai bine de 1.000 de ori. Masina a fost stock, singura "imbunatatire" fiind un rezervor de combustibil suplimentar, instalat in locul rotii de rezerva.

Toyota 86- record drift

Constructorul japonez de automobile a precizat ca pentru a dobora acest record "rotile motoare nu au avut voie sa se opreasca pe durata incercarii" si ca "au fost permise schimbarile de directie, atata timp cat rotile continuau sa se invarta."

Masina a fost monitorizata incontinuu de doua VBOX-uri, iar masuratorile au fost trimise la cei de la Guiness World Records pentru a fi analizate si mai apoi autentificate.

Toyota 86- record drift

Distribuie pe Facebook
mai multe