A trait clipe de cosmar la volanul masinii de lux. Pedala de acceleratie de la BMW s-a blocat la 160 km/h

A trait clipe de cosmar la volanul masinii de lux. Pedala de acceleratie de la BMW s-a blocat la 160 km/h
  • Un american a sunat la 911 dupa ce i s-a blocat pedala de acceleratie
  • Barbatul conducea un BMW X5 de prima generatie si gonea cu 160 km/h
  • Automobilul bavarez a fost oprit dupa interventia eroica a politiei
Distribuie pe Facebook

Clipe de cosmar pentru soferul unui BMW X5 de prima generatie. Pedala de acceleratie a SUV-ului bavarez s-a blocat in timp ce acesta se deplasa pe autostrada interstatala I-95.

La inceputul saptamanii, dispecerii din cadrul serviciului de urgenta 911 au primit un apel din partea unui sofer disperat ca i s-a blocat pedala de acceleratie. Conducatorul in varsta de 28 de ani se afla la momentul respectiv la volanul unui BMW X5 de prima generatie si gonea cu 160 km/h.

A fost sfatuit sa mute levierul cutiei de viteze la punctul neutru, insa nu a raspuns ca asa ceva este imposibil. Apoi, barbatul a refuzat sa actioneze frana de parcare, dupa cum i s-a cerut, spunand ca ii pare rau, dar nu va face acest lucru la tinand cont de viteza cu care circula, in speta 100 mph.

Intr-un final, au intrat pe fir politistii din Florida, care au reusit sa iasa in calea SUV-ului bavarez si sa elibereze autostrada din calea automobilului scapat de sub control. Ulterior, oamenii legii au apelat la un dispozitiv cu tepi pentru spargerea anvelopelor, pe care soferul le-a evitat.

Scenariul a fost repetat, iar de aceasta data BMW-ul X5 de prima generatie a pierdut doua dintre cele patru roti. Chiar si asa, acul vitezometrului nu a scazut decat pana la 96 km/h, astfel ca autoritatile s-au vazut nevoite sa foloseasca inclusiv un al treilea dispozitiv pentru spargerea anvelopelor.

Urmarirea a continuat insa, modelul deplasandu-se o portiune de drum numai pe jante. Un agent de politie a luat decizia de a performa o manevra de tip PIT, care presupune atingerea gentila a caroseriei in partea din spate, pe la nivelul aripei laterale, iar SUV-ul bavarez a fost in cele din urma oprit.

Datorita faptului ca incidentul nu s-a petrecut la o ora de varf, acesta s-a soldat fara victime sau accidente majore. Doar soferul a fost dus la spital, ce este drept, pentru ca acuza dureri la nivelul pieptului, dar evenimentul - care s-a intins pe o distanta de 65 km, se putea incheia mult mai rau...

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 16 Februarie 2018