Actiunea Politiei s-a incheiat: 11.000 de amenzi si 1.027 de permise retinute din cauza vitezei excesive

Actiunea Politiei s-a incheiat: 11.000 de amenzi si 1.027 de permise retinute din cauza vitezei excesive
  • Politia a pus toate radarele in functiune
  • Actiunea s-a incheiat
  • Polistii au aplicat 11.000 de amenzi
Distribuie pe Facebook

Politia Romana a incheiat actiunea care s-a derulat in toata tara, timp de trei zile, pentru depistarea soferilor care incalca normele de circulatie. Au fost vizati in special cei care calca prea tare pedala de acceleratie.

Conducatorilor auto din Romania le place viteza numai ca lipsa unei infrastructuri rutiere decente si mai ales a autostrazilor face ca si numarul accidentelor sa creasca direct proportional cu cifra indicata de vitezometru, sa spunem asa.

In primele cinci luni ale anului, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave inregistrate la noi in tara, ocupand locul trei in ierarhie. Totusi, numarul accidentelor generate de viteza excesiva a scazut comparativ cu anul trecut la 470 (cu 140 mai putine).

Drumurile patriei, inclusiv autostrazile, au fost impanzite de politisti in weekend-ul care tocmai s-a incheiat. Intr-o noua incercare de a reduce numarul de accidente, oamenii legii au pus toate radarele din dotare in functiune, atat cele fixe sau mobile cat si cele de tip pistol.

Totodata, politistii au folosit si aparatele etilotest, etilometru si drugtest, pentru depistarea si sanctionarea soferilor aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor.

Actiunea desfasurata in intervalul 28 - 30 iunie s-a incheiat iar bilantul arata cam asa: 11.000 de amenzi pentru nerespectarea vitezei legale, 1.027 de permise retinute din acelasi motiv si 135 de infractiuni rutiere sanctionate de oamenii legii.

In luna aprilie a acestui an, Politia Rutiera a participat la operatiunea Speed Marathon in cadrul careia au fost controlate 13.000 de masini, aplicate 8.190 de sanctiuni contraventionale si retinute 481 de permise.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 1 Iulie 2019