"Vanatoarea" de vitezomani s-a incheiat: 8.190 de amenzi, 481 de permise retinute si 13.000 de masini controlate

"Vanatoarea" de vitezomani s-a incheiat: 8.190 de amenzi, 481 de permise retinute si 13.000 de masini controlate
  • Actiunea Speed Marathon s-a incheiat
  • Politistii au retinut 481 de permise auto
  • Au fost aplicate 8.190 de amenzi
Distribuie pe Facebook

Operatiunea "Speed Marathon" a scos miercuri pe drumurile publice din Romania circa 400 de radare. Politia Rutiera a publicat acum si rezultatele care ne arata inca o data ca pentru soferii romani viteza legala este doar informativa.

Pentru a-i pedepsi pe conducatorii auto care calca prea tare pedala de acceleratie pe drumurile publice si mai ales pentru a preveni si reduce accidentele rutiere grave, Reteaua Europeana a Politiei Rutiere a lansat in urma cu patru ani actiunea "Speed Marathon".

La prima editie au luat parte 22 de state europene, inclusiv Romania. Tara noastra, alaturi de alte 30 de tari din Europa, si-a anuntat prezenta si la actiunea din acest an care s-a desfasurat miercuri de la ora 00 pana la ora 24, timp in care toate radarele din statele participante, inclusiv din Romania, au fost puse in functiune simultan.

Cu alte cuvinte, ieri au fost prezente pe drumurile publice de la noi din tara aproximativ 400 de aparate pentru masurarea vitezei. Politia Romana tocmai a publicat rezultatele, iar ele suna cam asa: au fost 13.000 de masini controlate, 8.190 de sanctiuni contraventionale aplicate si 481 de permise de conducere retinute.

In Romania, actiunea a fost coordonata de Directia Rutiera din cadrul IGPR.

"Viteza excesiva si neadaptata conditiilor de drum este, in continuare, una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Multi soferi nu constientizeaza faptul ca viteza joaca si un rol crucial in gravitatea accidentelor produse si din alte cauze," se arata intr-un comunicat oficial emis de Reteaua Europeana a Politiei Rutiere.

Distribuie pe Facebook
mai multe