Acum e acum. Volkswagen ar putea fi obligata de Uniunea Europeana sa-i despagubeasca corect pe europenii care au masini afectate de Dieselgate

Acum e acum. Volkswagen ar putea fi obligata de Uniunea Europeana sa-i despagubeasca corect pe europenii care au masini afectate de Dieselgate
  • Uniunea Europeana ar putea pune presiune pe Volkswagen pentru a-i despagubi pe europenii cu masini afectate de Dieselgate
  • Dupa ce au platit 15.3 miliarde de dolari in SUA, CEO-ul nemtilor a declarat ca acelasi lucru nu se va intampla si in Europa
  • Comisia Europeana se va intruni de urgenta pentru a cauta solutii viabile
Distribuie pe Facebook

Desi initial CEO-ul Volkswagen a declarat ca europenii care au masini afectate de scadalul emisiilor nu vor fi despagubiti la fel ca si americanii, acum, Uniunea Europeana ar putea sa ii oblige pe nemti sa isi schimbe decizia.

Saptamanile trecute, Volkswagen a ajuns la o intelegere cu autoritatile americane conform careia nemtii s-au angajat sa plateasca pana la 15.3 miliarde de dolari ca despagubiri pentru scandalul Dieselgate.

La scurt timp dupa aceea, comisarul european pentru piata interna, industrie, antreprenoriat si IMM, Elzbieta Bienkowska, a declarat ca ar fi incorect ca producatorul din Wolfsburg sa ii trateze diferit pe consumatorii europeni din cauza unui sistem juridic diferit.

Matthias Mueller, CEO-ul Volkswagen a confirmat oficial ca acest lucru nu se va intampla, din simplul motiv ca un acord similar ar fi neadecvat si imposibil din punct de vedere financiar. Un timp, lucrurile pareau ca s-au calmat, dar cutia Pandorei a fost din nou deschisa cand Ministerul Transporturilor din Germania a anuntat ca producatorul de automobile nu va fi amendat, ci doar va fi pus sa repare vehiculele afectate.

Pentru a afla cat de buna este aceasta alegere, grupul italian Altroconsumo a testat un Audi Q5 care avea instalat programul de reparatie al celor de la Volkswagen si a descoperit ca nivelul noxelor era, surpriza, cu 25% mai ridicat decat inaintea instalarii softului, deci iese din discutie aceasta decizie.

Acum, Uniunea Europeana a intrat pe fir si a anuntat ca desi nu are puterea legala de a impune unele amenzi pentru Volkswagen, Comisia Europeana se va intruni de urgenta pentru a cauta solutii. Cert este ca aproximativ 8.5 milioane de europeni sunt in aceasta situatie, si ar fi incorect ca americanii sa primeasca pana la 10.000 de dolari despagubire, iar in Europa, Volkswagen sa scape basma curata.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 25 Iulie 2016