Adio, motoare V10 pentru Wiesmann MF5!

Adio, motoare V10 pentru Wiesmann MF5!
Cum lucrurile bune ajung intotdeauna la capat de drum, magnificul Wiesmann MF5 se pregateste sa isi piarda motorizarea. Motivul? Actuala generatie a lui BMW M5 a iesit din productie, iar constructorului bavarez a renuntat la impresionantul V10 de 507 CP in favoarea unui motor mai eficient, V8 twin turbo.
Distribuie pe Facebook

Nu este deloc usor sa construiesti masini fara motor. Majoritatea companiilor mici apeleaza la marii constructori pentru o motorizare, iar cei de la Wiesmann nu fac exceptie. Pentru al lor MF5, germanii se bazeaza pe serviciile mult-premiatului V10 de 5.0 litri regasit pe modelele BMW M5 si M6, insa aceasta situatie a devenit acum o problema. Productia celor doua modele bavareze de performanta a ajuns la sfarsit, iar asta include si motorul despre care vorbim. Iar fara motor sub capota...

Chiar si asa, Wiesmann a anuntat ca va continua sa fabrice modelul MF5, iar propulsia va fi asigurata tot de un motor BMW. Care va fi acela, ramane de vazut. Poate chiar V8-ul twin-turbo de 4.4 litri prezent pe viitorul BMW M5!

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 August 2010