Adio RX-9. CEO-ul Mazda desfiinteaza orice zvon legat de un succesor al sportivei RX-8

Adio RX-9. CEO-ul Mazda desfiinteaza orice zvon legat de un succesor al sportivei RX-8
  • Mazda nu va mai produce un succesor pentru RX-8
  • Anuntul a fost facut de CEO-ul japonezilor
  • Motorul rotativ este inca in carti
Distribuie pe Facebook

In ciuda tuturor zvonurilor aparute in ultima perioada dar si a prezentarii superbului concept RX Vision, CEO-ul Mazda desfiinteaza orice informatie cu privire la un mult-asteptat succesor al modelului RX-8.

Cu ceva timp in urma, japonezii de la Mazda ne faceau cunostinta cu un concept extrem de atragator, botezat RX Vision. Unele voci sustineau la acea vreme ca acesta prevesteste un succesor al modelului RX-8, care ar urma sa fie propulsat de un motor rotativ.

Mazda RX Vision

Aceste afirmatii au fost intarite in ultimele luni de mai multe zvonuri care indicau intrarea in productie a unui astfel de model, insa toate acestea au fost desfiintate acum de CEO-ul constructorului japonez.

Mazda RX Vision

Masamichi Kogai a dezvaluit ca brand-ul pe care il conduce nu intentioneaza sa dezvolte un model sport mai mare decat actualul MX-5 Miata, si ca implicit, modelul RX-8 nu va avea un succesor.

Mazda RX Vision

"Eu cred ca atunci cand vine vorba despre o masina sport, modelul MX-5 cu propulsoarele de 1.5 sau de 2.0 litri si cu puterea si acceleratia oferita de acestea, ar fi o experienta mult mai placuta [decat un nou model RX]," sustine acesta.

Mazda RX Vision

In cadrul aceluiasi interviu, oficialul japonez a vorbit si despre legendarul motor rotativ, despre care a spus ca "Daca ar fi sa reincepem productia unui astfel de motor, ar trebui sa ne asiguram ca acesta va putea fi disponibil pentru o perioada mai lunga de timp, si ca se va supune viitoarelor norme de emisii. Inca incercam sa rezolvam orice problema care tine de emisii si de consumul de combustibil."

Mazda RX Vision

Daca intr-adevar constructorul japonez va readuce la viata motorul Wankel, acesta va fi oferit doar ca si optiune pentru mai multe modele din gama.

Mazda RX Vision

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Mazda RX Vision
mai multe