Afla care sunt cele mai vandute masini din toate timpurile

Afla care sunt cele mai vandute masini din toate timpurile
Atunci cand un model ce poarta sigla unui singur producator se vide de-a lungul existentei sale in 35 de milioane de exemplate, putem spune cu mana pe inima ca acea masina este foarte bine vanduta. Desigur, in acest top nu vom gasi masini scumpe sau exclusiviste ci modele pentru marea masa de oameni. Si, asa cum era de asteptat, japonezii si cei de la VW sunt cei mai de succes vanzatori auto. Masina ta este si ea in top?
Distribuie pe Facebook
Toyota Corolla este liderul incontestabil al clasamentului cele mai vandute masini din toate timpurile.
Lansat in 1966, modelul Toyota Corolla s-a vandut pana in octombrie 2010 in peste 36 de milioane de unitati la nivel mondial. Toyota Corolla, ajunsa la cea de-a zece generatie, este produsa in prezent in 14 tari.
Pe locul doi ne intalnim cu modelul de familie Volkswagen Golf. Ajuns la a sasea generatie, Volkswagen Golf s-a vandut in peste 27 de milioane de exemplare in intervalul 1974-2010.
Din clasamentul celor mai vandute masini de pe mapamond nu avea cum sa lipseasca Beetle, celebra 'broscuta' a celor de la Volkswagen. Se estimeaza ca in perioada 1938-2010 Volkswagen a vandut in toata lumea peste 22,5 milioane de masini Beetle.
Locurile patru si cinci sunt ocupate de modelele Ford Escord si Opel Corsa, care s-au vandut in 20 de milioane de unitati, respectiv 18 milioane de unitati.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Septembrie 2011