Ai grija unde parchezi! De azi incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar in Bucuresti

Ai grija unde parchezi! De azi incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar in Bucuresti
  • Masinile parcate neregulamentar in Bucuresti vor fi ridicate
  • Se va ocupa una dintre "celebrele" companii infiintate de PMB
  • Pentru a le recupera, soferii vor trebui sa plateasca cel putin 500 de lei
Distribuie pe Facebook

Incepand de azi, Primaria Bucuresti va ridica masinile parcate neregulamentar pe arterele principale ale Capitalei. Soferii vor plati de la 500 de lei in sus pentru a-si recupera automobilele.

Toata lumea stie ca traficul din Bucuresti este de-a dreptul infernal. In urma cu ceva timp, fabricantul de dispozitive de navigatie GPS Tom Tom plasa capitala Romaniei pe primul loc al celor mai aglomerate orase din Europa.

Infrastructura deficitara, numarul urias de masini care bat in fiecare zi drumurile Bucurestiului, masinile parcate neregulamentar si lipsa unei centuri 100% functionale sunt doar cateva dintre motivele pentru aceasta clasare rusinoasa.

Primaria Capitalei (PMB) vrea sa rezolve acum una dintre aceste probleme si nu, nu este vorba despre centura. Incepand de azi, PMB incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe arterele principale ale Bucurestiului, o masura care ar trebui sa fluidizeze traficul, potrivit primarului general Gabriela Firea.

Masinile vor fi ridicate de cele sase autospeciale ale Companiei Municipale Managementul Transportului Bucuresti si depozitate mai apoi in spatii amenajate din Bulevardul Timisoara si Bulevardul Metalurgiei, care vor functiona non-stop. Pentru a le recupera, soferii vor trebui sa plateasca cel putin 500 de lei.

Aceasta masura a starnit mai multe controverse, multe critici venind chiar din partea unor institutii ale statului. Avocatul Poporului a cerut prefectului de Bucuresti sa atace in contencios hotarea Consiliului General privind ridicarea masinilor parcate neregulamentar, aratand ca aceasta operatiune nu poate fi facuta de politistii locali, ci numai de cei rutieri.

In replica, Gabriela Firea a spus ca "Avocatul Poporului tinde sa devina avocatul nesimtirii."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 August 2019