Ai grija unde parchezi! Legea care ii da dreptul Politiei Locale sa ridice masinile a trecut de Parlament

Ai grija unde parchezi! Legea care ii da dreptul Politiei Locale sa ridice masinile a trecut de Parlament
  • Politia Locala va putea ridica masinile parcate neregulamentar
  • Legea trebuie sa fie acum promulgata de presedinte
  • Taxele pentru recuperare nu au fost stabilite prin lege
Distribuie pe Facebook

Legea care ii permite Politiei Locale sa ridice masinile parcare neregulamentar pe domeniul public tocmai a fost votata de Parlament. Inainte sa intre in vigoare, trebuie sa fie promulgata de presedinte.

Masinile parcate neregulamentar sunt o problema pentru trafic - atat pentru cel rutier cat si pentru cel pietonal - in toate orasele Romaniei, nu numai in Bucuresti. Ce-i drept, in capitala fenomenul este mult mai des intalnit si la o scara mult mai mare.

Insa alesii neamului le pregatesc o surpriza celor care prefera sa-si lase masina parcata neregulamentar.

Camera Deputatilor a adoptat in aceasta saptamana legea care, printre altele, ii permite Politiei Locale sa ridice, transporte si depoziteze masinile parcate in alte locuri decat spatiile marcate in acest scop, pe domeniul public.

Dupa ridicare, masina ajunge in spatii special amenajate aflate sub paza administratiei publice locale iar proprietarii le pot recupera doar dupa plata taxelor aferente. Valoarea taxelor nu a fost stabilita prin lege astfel ca, cel mai probabil, va fi stabilita de fiecare localitate in parte.

Exista insa si cateva exceptii. Spre exemplu, masina - chiar daca parcata intr-un loc nepermis - nu va putea fi ridicata daca in vehicul se afla una sau mai multe persoane.

Totodata, ridicarea masinii poate fi intrerupta daca soferul ajunge la automobil inaintea initierii procesului si cu conditia sa plateasca taxa de ridicare.

Asa cum spuneam la inceputul acestui material, legea intra in vigoare numai dupa ce este promulgata de presedinte. Nu se stie, inca, daca va putea fi aplicata imediat de autoritatile locale.

Distribuie pe Facebook
mai multe