Ai masina inmatriculata in alta tara? Guvernul te lasa sa-i faci inspectia tehnica la RAR!

Ai masina inmatriculata in alta tara? Guvernul te lasa sa-i faci inspectia tehnica la RAR!
Guvernul da o veste buna celor care detin masini inmatriculate in alte tari si utilizate pentru perioade mai lungi pe teritoriul Romaniei.
Distribuie pe Facebook
Potrivit unei ordonante aprobate recent de Executiv si care va fi aplicata incepand cu luna aprilie, inspectia tehnica a acestor autovehicule va putea fi facuta si in Romania, la Registrul Auto Roman (RAR).

"In perioada de utilizare a acestor vehicule, este posibila expirarea inspectiei tehnice periodice acordata in statul de inmatriculare. Efectuarea inspectiei tehnice periodice in statul de inmatriculare este uneori dificila din cauza distantelor ce trebuie parcurse si a imposibilitatii circulatiei cu un vehicul a carui inspectie tehnica periodica a expirat.

In acest moment, aceste vehicule nu pot efectua inspectia tehnica periodica in Romania si, in consecinta, in multe cazuri circula cu inspectia tehnica periodica expirata, ceea ce poate afecta siguranta rutiera. Din acest motiv, este important ca si aceste vehicule sa poata fi verificate tehnic in Romania, pentru a circula intr-o stare tehnica corespunzatoare", se arata in documementul respectiv.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Februarie 2012