Alege un service competent pentru solutionarea daunelor masinii tale

Alege un service competent pentru solutionarea daunelor masinii tale
Alegerea unui service auto profesionist este esentiala pentru a beneficia de reparatii de calitate si de durata, dar si pentru a inlatura orice situatie neprevazuta si consumatoare de timp care poate aparea intre partile implicate in procesul de remediere a daunelor.
Distribuie pe Facebook

Cum poti remedia daunele vehiculului tau

Accidentele auto usoare sunt situatii neplacute si stresante, soldate cu diverse tipuri de pagube si urmate de perioade consumatoare de timp in vederea solutionarii daunelor. Conducatorii auto nevinovati, care se confrunta cu daune in urma unui accident, pot efectua reparatia autovehiculului pe RCA-ul soferului vinovat. In situatiile in care culpa este comuna, fiecare din cei doi soferi primeste despagubire in valoare de 50% din totalul daunelor.

Cei care sunt vinovati de producerea accidentului si detin o asigurare CASCO pot realiza reparatia pe baza politei CASCO. In cazul in care nu detin asigurare CASCO, acestia sunt nevoiti sa suporte singuri cheltuielile de reparatie.

E bine de stiut ca exista si posibilitatea reparatiilor pe baza politelor CASCO cu regres pe RCA-ul vinovatului, asiguratorul CASCO urmand sa isi recupereze banii de la compania la care conducatorul auto vinovat are incheiata asigurarea RCA. In general, masina poate fi ridicata din service cand asiguratorul isi da acceptul pentru plata, nu cand va realiza efectiv plata.

Riscurile acoperite de asigurarile RCA si CASCO

Asigurarile RCA acopera riscuri care includ vatamarile corporale, decesul sau prejudiciile fara caracter patrimonial, pagubele materiale, inclusiv cele rezultate din neutilizarea autoturismului avariat si cheltuielile de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata. In cazul unei daune auto, asigurarea RCA ramane in vigoare pana la finalul valabilitatii, iar limita de despagubire variaza, aceasta fiind notata in partea de jos a fiecarei polite.

Stabilirea despagubirilor acordate pentru asigurarile CASCO se face pe baza documentatiei referitoare la cauzele si imprejurarile in care s-a produs riscul. Despagubirea se realizeaza in limita sumei asigurate notate in polita de asigurare, suma despagubita echivaland cu costul reparatiilor sau inlocuirii componentelor avariate.

Ce drepturi ai in calitate de asigurat

In calitate de asigurat, ai dreptul de a-ti alege service-ul in care vrei sa realizezi reparatia vehiculului si, in care, conform reglementarilor din februarie 2017, se va efectua si constatarea daunelor auto. Compania de asigurari este obligata sa trimita in service-ul ales de catre conducatorii auto un inspector pentru a elibera nota de constatare, acceptul de intrare in reparatie si alte documente necesare. Asadar, daca ai un accident, poti merge direct in service-ul preferat, unde se vor efectua atat constatarea, cat si reparatia vehiculului. Nu va mai fi nevoie sa parcurgi mai multe drumuri, iar timpul de remediere a daunelor va fi scurtat si vei putea ridica masina din service mult mai repede.

Totodata, exista si alte articole din lege care fac referire la faptul ca asiguratii pot realiza reparatia la service-ul dorit:

"Pagubitii au posibilitatea de a efectua reparatia la orice unitate reparatoare doresc, indiferent daca aceasta se afla sau nu pe lista service-urilor cu care societatea de asigurare are incheiate conventii de colaborare." (Sursa: ASF - Asigurarea RCA, sectiunea "Ce trebuie facut dupa producerea daunei?”).

"Asiguratul/pagubitul nu are obligatia sa repare autovehiculul la service-ul indicat de asigurator. Aceasta trebuie privita doar ca o recomandare". (Sursa: ASF – FAQ - Asigurari, sectiunea Despagubiri, punctul 2).

“Reconstatarile daunelor se fac in maximum 3 zile lucratoare de la solicitare” (Detalii aici: ASF, Norma nr. 23/2014, Art. 42. (2)).

Importanta alegerii unui service competent pentru remedierea daunelor

Alegerea unui service auto profesionist este esentiala pentru a beneficia de reparatii de calitate si de durata, dar si pentru a inlatura orice situatie neprevazuta si consumatoare de timp care poate aparea intre partile implicate in procesul de remediere a daunelor.

Reparatiile nereusite nu intra in responsabilitatea asiguratorului, asadar, alte potentiale reparatii ulterioare nu vor fi suportate de catre acesta. E bine sa tii cont de faptul ca, in momentul ridicarii din service, masina trebuie sa arate si sa functioneze la fel de bine ca inainte de producerea daunei.

Reparatii rapide si de calitate in caz de dauna la Top Lac Auto Service

Top Lac Auto Service ofera consiliere gratuita in caz de daune auto pentru persoanele asigurate in cadrul oricarei companii de asigurari din Romania si asigura reparatii rapide si de calitate, decontate direct de catre asiguratori. In plus, service-ul este centru de constatare a daunelor auto pentru companiile Allianz, Groupama si Generali.

Procesul de remediere a daunelor in cadrul Top Lac Auto Service este eficientizat datorita accelerarii deschiderii comenzii pentru reparatia autovehiculelor, obtinerii rapide a acceptului de intrare in reparatie de la asiguratori si lansarii prompte a comenzilor pentru piesele necesare. Reparatiile se efectueaza in regim de urgenta, iar in cazul in care sunt necesare reconstatari, acestea se realizeaza fara implicarea clientului. In plus, ridicarea masinii din service se face imediat ce reparatia este finalizata, fara a astepta decontarea serviciilor de catre companiile de asigurari. Datorita experientei vaste si reparatiilor rapide si de inalta calitate, rata de multumire a clientilor este peste 99.9%.

Testimoniale de la clienti

“Un service in care clientul este respectat, masina este reparata in conditii optime si termenele respectate. Super echipa de meseriasi si super calitate.” – Florin R.

“Un service de 5☆ din toate punctele de vedere. Comunicarea foarte buna, materiale de calitate, profesionisti. Bravo!!!” – Laurentiu R.

“Sunt client Top Lac Auto Service de foarte multi ani. Recomand cu incredere acest service pentru profesionalismul de care dau dovada de fiecare data. Calitatea lucrarilor a fost si a ramas foarte buna. Mult succes in continuare!” – Marina N.

“PROFESIONAL!! Management romanesc, cu influenta germana. Recomand 100%.” – Dan Florin D.

Poze Top Lac

Top Lac Auto Service este pe piata inca din 1995 si are un portofoliu complex care contine peste 100.000 de lucrari multibrand pentru societatile de asigurari din Romania, companii cu parcuri mari de masini, societati de leasing operational si clienti persoane fizice.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Martie 2017