Altii cu autostrazile, noi cu broastele si gandacii. Explicatia pentru amanarea proiectului Sibiu-Pitesti

Altii cu autostrazile, noi cu broastele si gandacii. Explicatia pentru amanarea proiectului Sibiu-Pitesti
  • Proiectul autostrazii Sibiu-Pitesti este deocamdata amanat
  • Au fost gasite mai multe specii de reptile, amfibieni si pasari
  • Acestea trebuie mai intai protejate si conservate
Trimite unui prieten

Potrivit studiului de fezabilitate, proiectul autostrazii Sibiu-Pitesti a fost tras pe linie moarta din cauza mai multor specii de reptile, amfibieni, gandaci si pasari, pentru care autoritatile trebuie sa creeze mai intai anumite conditii de protectie si conservare.

Viitoarea autostrada Sibiu-Pitesti in lungime de aproximativ 120 de kilometri ar avea un rol extrem de important in fluidizarea traficului, dar mai ales un rol strategic pentru uzina Dacia de la Mioveni. In ciuda acestor motive destul de plauzibile am spune noi, autoritatile amana in continuare demararea lucrarilor si cheltuiesc zeci sau poate sute de milioane de lei din banii contribuabililor pe studii de fezabilitate.

Potrivit celui mai recent, proiectul autostrazii Sibiu-Pitesti s-a impotmolit din cauza mai multor specii de reptile, zeci de specii de amfibieni si peste 100 de specii de pasari. "Patru specii de interes comunitar necesita protectie stricta, 5 specii de interes national necesita protectie stricta, 10 specii vulnerabile, 6 aproape amenintate si 12 specii strict protejate," se arata in acest studiu.

Asadar, lucrarile nu vor incepe pana cand Ministerul Transporturilor, prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii, nu va crea conditii optime de protectie si conservare ale acestor animale. Insa una dintre problemele amuzante este ca printre aceste specii "rare" se numara si buhaiul de balta cu burta rosie, care practic, este una dintre speciile obisnuite de broaste, nicidecum o specie rara sau protejata de lege.

"Dupa povestea cu ursii, acum trebuie sa stabilim ce conditii si metode de protectie trebuie sa asiguram speciilor de amfibieni, reptile si pasari de pe aliniamentul autostrazii Sibiu-Pitesti. Depinde de amploare, depinde de familii, depinde de exemplare. Daca avem cazuri izolate, atunci avem grija sa fie mutate," au declarat reprezentantii Ministerului Transporturilor.

Trimite unui prieten
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Aprilie 2017