Altii nu stiu cum sa scape de ele, Mazda le ridica in slavi. Ne referim desigur la motoarele termice

Altii nu stiu cum sa scape de ele, Mazda le ridica in slavi. Ne referim desigur la motoarele termice
  • Mazda nu renunta la motoarele cu combustie interna
  • Niponii se pregatesc sa lanseze a doua generatie de motoare pe benzina Skyactiv
  • Un model 100% electric va debuta in 2019
Distribuie pe Facebook

Un oficial Mazda a declarat ca brand-ul nipon nu se grabeste deloc sa renunte la motoarele cu ardere interna. Mai mult decat atat, Mazda planuieste sa lanseze in curand generatia a doua a motoarelor pe benzina Skyactiv.

Scandalul Dieselgate a lasat urme adanci in industria auto, si i-a obligat pe marii constructori sa-si schimbe strategiile. Astfel, foarte multi s-au reorientat spre dezvoltarea de propulsoare electrice sau hibride, unii dintre ei chiar anuntand ca pe viitor vor renunta complet la unitatile cu combustie interna.

Chiar si asa, mai sunt unii care nu se grabesc sa elimine acest tip de motoare din gama, ci din contra, inca se gandesc cum sa le imbunateasca si mai mult. Cel mai recent exemplu vine de la Mazda, un gigant care nu s-a opus curentului, si care lucreaza in prezent la proiecte de masini prietenoase cu mediul.

Robert Davis, vicepresedinte al operatiunilor brand-ului din Statele Unite, a declarat ca "Vehiculele electrice nasc o problema: reciclarea bateriilor litiu-ion. Trebuie sa ne gandim ca ele nu inseamna chiar zero emisii. Exista emisii in timpul vietii si emisii dupa ce masina iese de pe strada."

Asa cum spuneam mai sus, constructorul asiatic planuieste sa lanseze in curand generatia a doua a motoarelor pe benzina Skyactiv. Cea mai notabila modificare va fi sistemul de aprindere, despre care inginerii spun ca va ajuta la scaderea consumului de combustibil cu pana la 30%.

Mazda va prezenta un model 100% electric in 2019, care va fi disponibil numai pe anumite piete, insa in acelasi timp, Davis sustine ca "Inainte de a ne implica in electrificare, suntem convinsi ca prezenta unui motor cu ardere interna eficient si fiabil este esentiala pentru orice producator."

Distribuie pe Facebook
mai multe