Amenda pentru cei care nu poarta masca va fi decisa de politisti "si in functie de comportamentul cetatenilor"

Amenda pentru cei care nu poarta masca va fi decisa de politisti "si in functie de comportamentul cetatenilor"
  • Amenda cuprinsa intre 500 si 2.500 de lei
  • Politistul decide pe loc, pe baza comportamentului tau
  • Poti plati jumatate din amenda in 15 zile de la comunicarea PV
Distribuie pe Facebook

Dumitru Coarna, liderul Sindicatului National al Politistilor, a declarat ca amenda pentru nepurtarea mastii de protectie va fi stabilita de politist, la fata locului, si in functie de comportamentul tau.

Romania se afla de cateva zile in stare de alerta si chiar daca unele masuri, luate pentru a impiedica raspandirea noului coronavirus, au fost relaxate, purtarea mastii de protectie este obligatorie in anumite situatii cum ar fi in spatiile inchise, la metrou sau in taxi.

Incepand de azi, cei care sunt surprinsi fara masca pot fi amendati cu sume intre 500 si 2.500 de lei, insa pot primi si un simplu avertisment. Cine ia decizia finala? Politistul, pe baza comportamentului cetatenilor.

Liderul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, Dumitru Coarna, a declarat pentru Mediafax: "El ce face ca sa stabileasca? Se uita la contravenient: e in varsta, nu are antecedente, a avut un comportament corect, recunoaste fapta. Cand discut cu el aceste lucruri si analizez, de ce sa-i dau omului 2.500 de lei, ii dau minimul, 500 de lei."

"Daca faci scandal, nu recunosti ca ai gresit, nu te legitimezi, inseamna circumstante agravante si poti fi amendat cu 2.500 de lei, adica maximul prevazut de lege. Daca omul vine si spune ' Am gresit, nu mai fac, e pentru prima oara ' inseamna circumstante atenuante si politistul poate sa-mi aplice chiar avertisment," a mai declarat Coarna.

Si acum se naste intrebarea: oare cate abuzuri vor fi facute de oamenii legii care, sa zicem poate sunt in toane mai putin bune, si ii doare in cot de comportamentul tau? Ramane de vazut.

Potrivit legii, poti plati jumatate din amenda in 15 zile de la comunicarea procesului verbal de constatare a contraventiei.

Distribuie pe Facebook
mai multe