Americanii de la Ford schimba macazul. Uite ce au anuntat despre viitoarele lor modele

Americanii de la Ford schimba macazul. Uite ce au anuntat despre viitoarele lor modele
  • Ford va renunta la construirea de modele globale
  • Locul acestora va fi luat de masini adaptate fiecarei regiuni in parte
  • Primul exemplu in acest sens este viitorul Focus
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de automobile a declarat ca va renunta la lansarea modelelor globale in favoarea unora adaptate fiecarei regiuni in parte.

In ultimii ani, americanii de la Ford au preluat modelul marilor constructori de automobile, si au ales sa produca modele la nivel global. Astfel, Mustangul a ajuns sa fie disponibil si in Europa, iar Fiesta in Statele Unite.

Ei bine, aceasta strategie nu a functionat in cazul tuturor modelelor asa cum ar fi trebuit, iar pentru a indrepta lucrurile si pentru a-si multumi toti clientii, Ford a anuntat ca schimba macazul si ca renunta la aceste modele globale.

In schimb, constructorul din Dearborn se va concentra pe modele adaptate fiecarei regiuni in parte, iar primul exemplu construit in concordanta cu aceasta noua strategie este viitorul Focus.

Moray Callum, seful de design global al Ford, a declarat ca "Noile modele vor fi adaptate fiecarei regiuni. Pentru Statele Unite, Focus este un model entry-level, dar asta nu se aplica in Europa. Din punct de vedere vizual vor fi la fel, dar modelul pentru Statele Unite nu va contine la fel de multe dotari."

In plus, Focus-ul construit pentru piata Nord Americana va fi mai sarac si in ceea ce priveste unele detalii tehnice; spre exemplu, acesta va beneficia de o suspensie mai putin sofisticata, deoarece acest aspect nu este unul foarte important pentru clientii de peste Ocean.

Callum a vorbit si despre design-ul masinilor Ford, despre care a spus ca in cazul viitoarelor modele nu va suferi schimbari majore, ci doar va evolua. Tot despre noile vehicule, Callum a spus ca acestea "sunt desenate cu cerintele Vignale in minte", si ca acest sub-brand al americanilor nu va avea un model de sine statator in viitorul apropiat.

Distribuie pe Facebook
mai multe